Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

René Prang fik podieplads i Zenergy Super Challenge SuperBike

Super
Challenge 

14/09/15 

MC-Basen Super ChallengeRoadracingkøreren René Prang deltog i den sidste afdeling af serien Zenergy Super Challenge SuperBike på Padborg Park d. 12. og 13. september, hvor der blev kørt tre løb over weekenden. I den samlede stilling kunne han bestige podiet som nr. to.
 

Fra starten af sæsonen var teamet omkring René Prang spændte på hvordan den amerikansk byggede motorcykel EBR 1190 RX, ville arte sig på racerbanerne med Prang i sadlen. Sæsonen har vist at der er et godt potentiale i maskinen, selv om der endnu er plads til små forbedringer.


Hård kamp om placeringerne lige efter start på Padborg Park - #9: Ulrik Nielsen - #13: René Prang #37: Simon Tirsgaard

René Prang har de seneste sæsoner kørt i serien Supersport 600 på en Triumph Daytona 675, som han i 2014 vandt både det Danske og Nordiske mesterskab med. Det var da også meget anderledes da han i denne sæson vendte tilbage til sin gamle og stærkere klasse SuperBike. Han startede sæsonen på et for ham total ukendt motorcykelmærke. Han havde hørt og læst om amerikaneren Erik Buell der står bag konstruktionen af motorcyklen EBR: ”Erik Buell Racing”, heraf navnet EBR, og havde mod på at prøve den nye spændende maskine, da muligheden opstod.


René Prang sammen med mekaniker Torben Almind

Efterhånden som sæsonen er skredet frem er René Prang blevet mere og mere dus med EDR raceren, og har sammen med mekaniker Torben Almind, arbejdet med justering og opsætning, der passer bedre til René Prang’s kørestil. Derfor er René Prang også rigtig godt tilfreds med det samlede resultat som nr. to SuperBike, der kom i hus med tre tredjepladser i weekendens løb.


#13 René Prang i sin vante kørestil på Padborg Park

Sæsonen har budt på 12 løb i Zenergy Super Challenge, fordelt over 4 løbsweekender og René Prang's samlede andenplads skal bl.a. ses i lyset af, at han under vejs mistede tre løb, da han i juni, og netop på Padborg Park, styrtede og brækkede kravebenet.


Vinder af Zenergy Super Challenge SuperBike: i midten Simon Tirsgaard. Til højre Nr. 2 René Prang. Til venstre nr. 3 Lars Nielsen.

Vinder af serien blev Simon Tirsgaard der vandt alle tre løb i weekenden, mens René Prang’s gamle teammakker Ulrik Nielsen, der ikke nåede at komme med fra sæsonstart, men nu er kommet rigtig godt i gang på sin nyerhvervede Ducati, blev nr. to i de tre løb, og slutter på en samlet ottendeplads.

Erling Prang


Læs mere om:
  • René Prang
  • Padborg Park
  • 13/09/15 - Padborg Park - Super Challenge
  •