Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Pirelli World Challenge

Mere succes for Christina Nielsen i dramatisk finale

World Challenge 
14/09/15 

Christina Nielsen kørte sig til endnu en flot placering på podiet i GTA klassen, da finaleløbet i GT serien Pirelli World Challenge blev afviklet på Laguna Seca i Californien natten til mandag dansk tid.
 


(Foto: Brian Cleary)

Christina Nielsen startede løbet fra fjerde startposition i sin Aston Martin V12 Vantage GT3 i GTA klassen. Der var flere tætte dueller undervejs, men halvvejs i det 50 minutter lange løb avancerede Christina til tredjepladsen med en flot overhaling, der samtidig gav hende prisen ”Clean Pass Of The Race”. Foran lå to Mercedes AMG SLS GT3, den ene kørt af GTA mesterskabsvindende Frank Montecalvo. De to Mercedeser var urørlige på den kuperede bane og Christina vidste, det ville blive svært at gentage sejren fra forrige afdeling, men hun holdt flot fast i sin tredjeplads og kunne for femte gang i serien i år, gå på podiet og modtage en pokal.


(Foto: Brian Cleary)

”Det var fedt at slutte sæsonen i Pirelli World Challenge med en podieplads og en bil uden skrammer” sagde Christina Nielsen efter løbet. ”Vores bil var ikke den stærkeste denne weekend, men jeg kørte et clean race og fik en tredjeplads, som var det bedste jeg kunne have håbet på i dag, da Mercedes var rigtig stærke. Jeg fik samtidig prisen for bedste overhaling, så det var en fed anerkendelse at få fra løbsledelsen. Nu skal jeg fokusere 100% på TUDOR-serien, så jeg forhåbentligt kan forsvare min føring og stå øverst på skamlen efter sæsonafslutningen Petit Le Mans i oktober”.

I GT klassen for fuldtidsprofessionelle kørere og fabriksbiler, var der masser af drama, da to af Jan Magnussens tidligere holdkammerater Johnny O’Connell og Olivier Beretta kæmpede om mesterskabet. O’Connell i Cadillac lå til at vinde mesterskabet med 15 minutter tilbage, men i et overhalingsforsøg fra Beretta stødte de to sammen og det sendte O’Connell langt tilbage i feltet og det så ud til at Beretta i Ferrari skulle vinde mesterskabet. Men to minutter før det ternede flag gav hans Ferrari op og Johnny O’Connell kunne køre over målstregen til sit fjerde Pirelli World Challenge Mesterskab.


(Foto: Brian Cleary)

Christina Nielsen mangler to løb i TUDOR United Sportscar Championship, hvor hun fører GTD klassen. De to løb afvikles den 19. september på COTA i Texas og finaleløbet er 10 timers løbet Petit Le Mans på Road Atlanta den 3. oktober.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Laguna Seca
  • 13/09/15 - Laguna Seca - World Challenge
  •