Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Det blev en sejr og en tur på podiet

Danish
Supertourisme
Turbo 

14/09/15 

Natløbet på Padborg Park var en ny oplevelse for Frederik Nymark og resten af teamet. Selv om Frederik før har kørt i mørke var det første gang det var i Danmark og i sin Supertourisme bil. En lørdag som startede lidt skidt viste sig at ende rigtig godt.
 

Allerede inden første træning var gået i gang var et stort antal gæster ankommet fra Norge. Frederiks bedsteforældre og tante , var sammen med et antal af deres venner, rejst til Padborg Park for at støtte den unge racerkører.

Efter træningen valgte man at ændre lidt på bilens opsætning, så man var klar til kvalifikationen. I kvalifikationen blev Frederik nummer syv. Efter kvalifikationen fik Frederik og en anden konkurrent en straf på to placeringer, for at havet slingret for meget på langsiden, da de varmede dæk op.


(Foto: Motorsporten.dk)

Først troede hele mandskabet hos Nymark Racing at det betød at Frederik ikke skulle køre Superpole. Det viste sig dog hurtigt at straffen først til blive tildelt til resultatet fra Superpolen. Det betød at den unge nymark skulle gøre sit bedste fordi hans placering i Superpolen ville blive tillagt to pladser.


(Foto: Motorsporten.dk)

I kvalifikationen kørte Frederik den femte hurtigste tid og fik dermed en endelig placering som nummer 7. Da en anden konkurrent foran Frederik også havde en fået nogle straf pladser, endte den endelige start placering for Frederik Nymark som nummer seks, da man vender deltagernes placering fra Superpole til starten i første løb.


(Foto: Motorsporten.dk)

Da første løb startede i tusmørke, fik Frederik en fornuftig start og i løbet af de næsten omgange blev der kæmpet om placeringerne hos de første seks i feltet. Der blev skiftet placeringer flere gange i fronten af feltet og da løbet sluttede havde Frederik vundet en enkelt placering og slutter som nummer fem.


(Foto: Motorsporten.dk)

I aftens andet løb skulle Frederik Nymark starte som nummer tre. Da starten gik, lavede den unge kører en rigtig god start og allerede i første sving tog han føringen for løbet. Selv om konkurrenterne var tæt i nakken på Frederik kørte han sin første sejr i klassen hjem.


(Foto: Motorsporten.dk)

Da Frederik fik målflaget lød der et jubel brøl fra den ene tribune på langsiden. Brølet af glæde kom fra de mange gæster hos Nymark Racing og kunne høres helt ud på banen. Det var også en utrolig glad Frederik Nymark der endelig kunne hente sin første sejr i år.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det gode resultat betød at Frederik skulle starte forrest i aftens sidste løb. Nu var det helt mørkt på Padborg Park og banen var kun oplyst af de mange lamper som var monteret rundt langs banen. Starten er ikke helt så effektiv som i andet løb og efter kort tid må Frederik se sig overhalet af to konkurrenter. Fra en sikker tredje plads kunne Frederik så følge den hårde kamp om første og anden pladsen i løbet.

Frederik slutter som nummer tre i aftens sidste løb og det er en placering han faktisk er glad for. Men det skulle vise sig at der var lidt mere i lykke posten til Frederik Nymark. For inden præmie overrækkelsen lød beskeden at banens dommere var i gang med at vurdere en episode som var sket i kampen om første pladsen i løbet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det viste sig nemlig at den ene konkurrent foran Frederik havde overhalet i en gul flagzone på næstsidste omgang. Da han ikke havde fået straffen inden løbet sluttede, blev han tildelt en tidsstraf på 20 sekunder og derfor ville blive nummer fem i løbet. Det betød så også at Frederik Nymark bliver nummer to i løbet.

”Jeg kan godt mærke at det hjalp mig at jeg i sidste weekend kørte mørke kørsel ved 24 timers løbet i Barcelona. Jeg skulle ikke vende mig til de mørke forhold.” fortalte en glad Frederik lørdag aften. Han fortalte også at han havde været utrolig glad for den store støtte han havde fået fra alle teamets norske og danske gæster.

” Det er dejligt og sjovt når der er så mange at man kan se dem og deres flag, at man kan se dem på tribunen når man kører forbi på langsiden” sagde Frederik umiddelbart efter løbet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Selv om det var blevet sent lørdag, forsatte de glade gæster og andre Supertourisme teams med at høre musik fra Mechanical Wing. Bandet spillede en fantastisk gang rock n. roll som en afslutning på en god og point fyldt dag for Nymark Racing.

Næste gang hvor Frederik og Nymark Racing skal på banen bliver til finale løbet på Padborg Park den 10. og 11. oktober.

Nymark Racing
nymarkracing@gmail.com

Selch

Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Nymark Racing
  • Padborg Park
  • 13/09/15 - Padborg Park - Super Challenge
  •