Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Op- og nedtur for Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
14/09/15 

Det blev et løb, der kunne karakteriseres som både en optur og en nedtur, da Peugeot Sport Dealer Team DK var til start i fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der blev kørt i området mellem Horsens og Juelsminde.
 

Kim Madsen og Anja Posorski fra henholdsvis Slagelse og Rødding formåede ikke blot at forsvare deres føring i DM-klassen for tohjulstrukne biler op til 1600 cm3. De fik også udbygget deres føring så meget, at de uanset udfaldet af næste DM-afdeling, vil føre tabellen an, når finalen skal køres i slutningen af oktober. Helt anderledes gik det derimod for Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro, som havde to mindre uheld, der ikke blot kostede dem en eventuel sejr, men også DM-føringen i 4WD-divisionen.


Kim Madsen og Anja Posorski fik udbygget deres føring i kampen om Danmarksmesterskabet for tohjulstrukne biler op til 1600 cm3

”Det var nogle gode hastighedsprøver, og for vores vedkommende sluttede løbet, som vi havde håbet på, nemlig med at vi fik flest point med hjem til Danmarksmesterskabet,” siger Kim Madsen, der dog denne gang ikke tog klassesejren. Den gik i stedet til Jacob Madsen, der deltager på tysk licens.

”Vi havde forventet, at Jacob ville give godt med gas, men på de 7-8 første prøver beviste vi da, at vi godt kunne være med. På det tidspunkt havde vi fået opbygget et forspring til dem, som vi kæmper om DM-point med, og vi valgte at køre lidt mere sikkert på den sidste halvdel af prøverne. For os var pointene det vigtigste.”

Men Kim Madsen og Anja Posorski gav den dog gas i deres Peugeot 208 R2.

”Fra morgenen, hvor det var fedtet, kørte vi ude på marginalerne, og det gør man, når man kører i det tempo, som skal til i klassen,” vurderer Kim Madsen. ”Vi havde en snurretur på prøve 2, hvor vi havde lidt for meget fart på, og det samme skete på prøve 9, men det var småting. Alt i alt en god dag for os, selv om vi ikke fik maksimumpoint på power stagen.”

Christian Jensen og Freddy Pedersen havde i deres Peugeot 208 T16 også lagt stærkt ud ved Juelsminde Rally, hvor de var hurtigst på de to første af de i alt 14 hastighedsprøver.


Christian Jensen og Freddy Pedersen manglede heldet og mistede DM-føringen i 4WD-divisionen

”Vi startede godt, men lavede så en fejl på prøve 3, hvor vi røg ind i en hæk. Vi forsøgte at forcere den, men skulle bare have bakket ud, og så mistede vi en masse tid,” fortæller Christian Jensen. ”Det var helt galt at smide en føring på over 30 sekunder væk i forhold til vores værste DM-rival, Ib Kragh.”

Tidstabet skulle dog ende med at blive større. På den tolvte hastighedsprøve satte man godt syv minutter til.

”Da vi landede efter et hop røg vores selekniv af og endte nede ved pedalerne, hvor den kom i klemme ved bremsepedalen. Bremserne blokerede og det endte med, at de blev for varme, så vi måtte holde. Dels for at få fjernet selekniven, dels for at få bremserne kølet ned,” forklarer Christian Jensen, der endte som nummer syv i 4WD-divisionen, hvor han og Freddy Pedersen nu også har mistet deres DM-føring.

”Det var noget rigtig skidt, men nu må vi bare kæmpe det bedste, vi har lært ved de to sidste løb.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Anja Posorski
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Kim Madsen
  • Juelsminde
  • 12/09/15 - Juelsminde - DM Rally
  •