Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Sejr og mesterskabstitel til Philipp Eng

Porsche
Carrera Cup
Germany 

14/09/15 

Philipp Eng er nykåret mester i den tyske Porsche Carrera Cup 2015. Østrigeren sikrede sig titlen søndag i Oschersleben, efter 13 ud af 17 løb. Det er aldrig tidligere lykkedes en kører at sikre sig det tyske Porsche trofæ så tidligt på sæsonen. Også Engs point forspring er en ny rekord. Med sin syvende sejr, hvor han henviste Christian Engelhart og Nicki Thiim til anden og tredje pladserne, er han med 230 point umulig at hente. To gange pole position og to sejre afsluttede en perfekte weekend.
 

For ottende gang i indeværende sæson, startede Eng fra pole position. Med en perfekt start, satte han sig forrest i feltet. Han blev fulgt af Christian Engelhart og Porsche Junior Sven Müller. Müller gik forbi Engelhart på anden omgang. Efter seks omgange halede Müller ind Eng, til de lå med en afstand på kun 0,2 sekund og satte ham under pres. Men en Müller fejlede en nedbremsning faldt tilbage til 7. pladsen. Således vejen var fri for den førende, der kørte uantastet mod titlen.


lipp Eng
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Engelhart kan efter sin ufrivillig exit lørdag og andenpladsen søndag, kun slutte på mesterskabets anden plads, da han er 87 point efter den nyligt kronede mester. Bag Nicki Thiim, der sluttede på tredje pladsen i løbet, krydsede Alex Riberas målstregen. Michael Ammermüller blev femte, fulgt af Sven Müller på sjette.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Efter titlen nu er tildelt Eng, kæmper elleve kørere om tildeling af titlen som vice-mester: Der er endnu 80 point, der kan tildeles til de andre i mesterskabet, hvor vi på anden pladsen finder Engelhart med 143 point, foran Jeffrey Schmidt med 141 point, Riberas og Ammermüller med 126 point, og Nicki Thiim med 124 point.

Det 14. og 15. løb i den tyske Porsche Carrera Cup finder sted fra 25. til den 27. september, og afholdes på Nürburgring.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Oschersleben
  • 13/09/15 - Oschersleben - Porsche Carrera Cup Germany
  •