Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Tømmermænd efter den helt store triumf

Danish
Supertourisme
Turbo 

13/09/15 

Tom er tom. Dagen efter lørdagens Night Race på Padborg Park, der blev en triumf for banens ejer og initiativtager til denne helt fantastiske motorsportsbegivenhed, har Tom Pedersen lykkelige tømmermænd. Han havde været med til den efterfølgende rockfest på anlægget, og han er træt, men han er også vågnet op til mange skulderklap.
 

”Èn gang til”, lyder opfordringen til Tom Petersen, da han søndag formiddag står sammen med køreren Christian Siepmann og team-ejer Jens Ole Mathiesen.

Løbet på en oplyst bane efter mørkets frembrud blev ikke mindst en succes, fordi kørerne viste et fremragende race, og fordi publikum i den grad levede med og flere gange sprang op fra sæderne for at følge med i dramatikken på banen.


Outzen og Rossel i tæt duel
(Foto: Ib Trebbien)

Et opgør mellem de to team-kolleger fra JM Racing, Michael Outzen og Kevin Rossel, afsluttede Night Race som et lyn, der flænsede nattehimlen. Kevin Rossel, der havde vundet 1. heat, overhørte en team-ordre fra Jens Ole Mathiesen og forsøgte at overhale den førende Michael Outzen.

- Hvis jeg ikke må vinde, er der ingen grund til at køre, udbrød Kevin Rossel, da han steg ud af bilen foran podiet og på det tidspunkt troede, at han havde vundet.

Det havde han ikke. Den første overhaling af Outzen skete på et sted, hvor gule flag markerede overhaling forbudt, og selv om han lod sig falde tilbage og først derefter overhalede en tydeligvis overrasket Outzen igen, så kostede forseelsen Rossel en straf på 20 sekunder, og han blev sendt ned på en 5. plads.

Med førstepladsen står det klart, at Michael Outzen allerede før finalen på Padborg Park 10. og 11. oktober har vundet mesterskabet. En ny triumf for én af landets bedste racerkørere.

Samtidig er JM Racing nu så langt foran Perfection Racing, der havde en rædselsfuld lørdag, at det sydvestjyske team med familien Mathiesen i spidsen nu også har kurs mod team-mesterskabet.

Alligevel er det en søndag for Jens Ole Mathiesen med noget, der ligner tømmermænd. For triumfen fik skrammer i det dramatiske opgør mellem teamets to kørere, og hvis det er muligt at smække med noget i et telt, så gjorde Kevin Rossel det.

Ærgerligt i et Night Race, hvor Kevin Rossel ellers kunne juble over sin første sejr i heat 1.

En anden lykkelig vinder var Frederik Nymark, der i 2. heat forsvarede sin førsteplads lige indtil det ternede flag blev vinket foran ham. En fortjent triumf for unge Nymark, der også i finalen var med helt fremme.

For Jesper Egebart fik samarbejdet med det, der har skiftet navn fra Image Racing til Frederiksen Sport, en supergod begyndelse. Egebart viste, at han er en kører, der vil blande sig i mesterskabstoppen, hvis han er med fra begyndelsen i næste sæson.

Blandt gentlemen-kørerne viste Christian Siepmann en hurtighed, der ikke er set tidligere i sæsonen, og han var ude at køre race med de bedste.

Til dem tæller Michel Nykjær. Han lavede selv en fejl under træningen og ramte barrieren med bilens bagende, men i de tre heat viste han flere gange sit format som racerkører. Uden dog at nå de helt store placeringer, for han blev også ramt uheldigt flere gange.

Perfection Racing havde tømmermænd allerede inden rockfesten efter Night Race. Det blev ganske enkelt en rædselsfuld lørdag for Kent Steffensens team, selv om Henrik Lundgaard ellers indledte med at være hurtigst i både tidtagning og i superpole. Han endte helt ude i hegnet i finalen.

Frederik Mortensen var ganske enkelt uvenner med sin bil, og han fik et noget anstrengt forhold til sit team på dagen, hvor han mistede alle muligheder for at indhente Michael Outzen.

Temperamenterne kom i kog. Følelserne fik noget af en omgang oktan. Men først og fremmest blev der kørt noget fremragende race, og alt tyder på, at Night Race er kommet for at blive. Den succes kræver en gentagelse.

Poul-Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 12/09/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •