Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Esben Hegelund skrev historie og vandt Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse

DM Rally 
13/09/15 

For anden gang i denne sæson var det Esben Hegelund, Hadsten, som blev generel vinder af et DM-rally. Efter at have sejret før sommerferien i Himmerland kunne han sammen med Karsten Isaksen, Egtved, vinde lørdagens Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse, som foregik i området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde.
 

Det var samtidig et stykke historie, Esben Hegelund/Karsten Isaksen skrev, da de vandt løbet. Det er således første gang i nyere tid, at et mandskab i en Skoda har taget en generalsejr i et DM-rally. Helt præcist kørte de i en Skoda Fabia R5, der er en af de nyeste biler, som er blevet udviklet til den internationale rallysports R5-klasse, og det var blot anden gang, at man har kunnet opleve bilen herhjemme. Og det var første gang, at Esben Hegelund kørte i en.


Det blev til en førsteplads for Esben Hegelund i sin første start i en Skoda Fabia R5. Det skete ved lørdagens Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse.
(Foto: Morten Alstrup)

Den hurtige del af feltet ved Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse var denne gang særdeles skrap. Fire-fem mandskaber havde reelle vinderchancer, men flere løb tidligt ind i problemer. Anders Grøndal/Roger Eilertsen, begge Norge, måtte udgå på den første hastighedsprøve, der også blev dyr for hjemmebanefavoritterne Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Horsens, som satte 18 sekunder til i forhold til Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, som lagde ud med at vinde hastighedsprøven og tage en tidlig føring.

Denne mistede de forsvarende Danmarksmestre dog på den tredje hastighedsprøve – der i øvrigt var en gentagelse af den første – da det nu var dem, som havde et større tidstab. Så da rallyfeltet efter de fire første hastighedsprøver rullede ind i Juelsminde for at gøre klar til den første af to gennemkørsler af en hastighedsprøve i byens gader, var det Esben Hegelund/Karsten Isaksen, som førte løbet med 24 og 28 sekunder til henholdsvis Christian Jensen/Freddy Pedersen og Ib Kragh/Mie Petersen, mens Jan Becker/Klaus Wicha, begge Tyskland, der også havde vundet en af formiddagens hastighedsprøver, lurede på fjerdepladsen.

Esben Hegelund/Karsten Isaksen var hurtigst i Juelsmindes gader, men fortsatte det høje tempo på hastighedsprøven mellem Horsens og Bjerre, så deres forspring kom op på godt 34 sekunder, men selv om Ib Kragh og Christian Jensen begge svarede igen, kunne Esben Hegelund/Karsten Isaksen tage den generelle sejr med godt et halvt minuts forspring i deres Skoda Fabria R5.

Aarhus Automobil Sport

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Esben Hegelund
 • Karsten Isaksen
 • Juelsminde
 • 12/09/15 - Juelsminde - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS