Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Fire nye dæk var løsningen

Danish
Supertourisme
Turbo 

12/09/15 

Intet var afgjort, før sidste bil kom over målstregen i absolut sidste omgang, og det var således i sidste øjeblik, Henrik Lundgaard fik sit navn ind på den øverste linje i tidtagningen, da Night Race i Danish Supertourisme Turbo blev indledt på Padborg Park. Lundgaard lå langt tilbage i feltet, da han kørte i pit. Han skiftede til fire nye dæk, og da han kom tilbage på banen, var der lige tid nok til to omgange, og det var på den sidste, at han kørte 59,598. Altså under minuttet. Fornemt.
 

At Henrik Lundgaard var hurtigst, er ingen sensation. Det var det derimod, at Christian Siepmann med 59,908 faktisk var den første, der kom under minuttet. Det bliver interessant at følge Siepmann resten af lørdagen.

Efter Lundgaard og Siepmann fulgte Kevin Rossel, Frederik Vodder, Frederik Mortensen, Michael Outzen, Frederik Nymark og Kurt Thiim, og det bliver de otte kørere, der i en superpole får én omgang til for at kunne score værdifulde points.

Michel Nykjær kørte af banen under træningen og ramte barrieren, og bilen var åbenbart ikke helt i orden i tidskørslen. Jesper Egebart, der var hurtigst i både tidtagning og superpole, er nu skiftet til Frederik Motorsport, og han har endnu ikke fået samme fart i bilen som i sin debut.

Nicki Kristensen er debutant på Padborg Park. Han opdagede allerede under træningen, at en supertourisme-racer altså kører hurtigt. Også hurtigere, end han kunne magte, og i tidtagningen var han den langsomste.

Patrick Egsgaard er også debutant. Han sidder i den racer, som Henrik Jansen normalt kører, og Egsgaard gav under tidtagningen flere gange prøver på, at han altså kan køre stærkt, men det var i sidste ende ikke nok til en superpole-placering.

Frederik Mortensen havde også brug for nye dæk for at komme i top-8. Det betyder, at Perfection Racing nu har brugt alle nye dæk, og det taktiske træk kan altså ikke gentages i sidste afdeling i DST.

Lasse Sell


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 12/09/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  • Padborg Supertourisme Night - Kvalifikation
  •