Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Tredjeplads til Michael Carlsen i 24-timers løb

24 Hours 
10/09/15 

Det endte med en plads på podiet, da Michael Carlsen i den forgangne weekend var til start i et stort 24-timers løb på Formel 1-banen i Barcelona. Sammen med nordjyske Kim Holmgaard, de to franskmænd Marc Rostan og Guillaume Roman var racerkøreren fra Vissenbjerg med til at køre en fransk-anmeldt Peugeot 208 ind på en tredjeplads i klassen og en generel 18. plads blandt 74 startende biler.
 

”Det var rigtig skægt. Det var et rigtig godt motorløb med en rigtig god stemning, og Altran var et rigtig godt team med superdygtige folk, som havde styr på tingene,” siger Michael Carlsen.


Team Altrans line-up før løb. Michael Carlsen er nummer to fra venstre

”Det var hårdt, og jeg var godt brugt, da vi var færdige. Jeg har aldrig løbet et maraton, men jeg ved nu, hvordan det føles, selv om jeg havde gjort ekstra ud af min træning inden.”

Selv om fynboen for mange år siden har deltaget i et 24-timers løb på Nürburgring, var weekendens løb ganske anderledes end de sprintløb i den franske Peugeot RCZ Cup, han normalt deltager i.

”Det er anden type motorløb, som man lige skal vænne sig til. Selv om 208-raceren minder meget om RCZ’eren, så var der nogle udfordringer omkring så simple ting som det at få tændt lyset på de rigtige knapper,” siger Michael Carlsen. ”Der var også en trafik, så man næsten tror, at det var løgn. Vi var 74 biler til start, og selv om banen er 5,4 kilometer lang, så kørte man jo på kryds og tværs. Man overhalede konstant, fordi der var stor forskel i hastighed.”

”Jeg kom dårlig fra start. Efter halvanden time var der en Porsche-kører, som kørte ind i siden af mig. Jeg så godt, han kom, men han missede sit bremsepunkt og så bragede han ind i mig. Der gik fire omgange, inden jeg blev trukket fri. Bagefter var styringen ikke helt som den skulle være, for der var en styrestang, som var blevet slået skæv.”

Men selv om den bil, hvor Michael Carlsen var en del af kørerbesætningen altså blev sat tilbage, så valgte Altran-teamet ikke at flytte fokus til søsterbilen.

”Jeg var med i den bil, som lå som nummer to i mesterskabet, og det var den bil, som Altran-teamet satsede på,” siger han. ”Jeg kørte bl.a. om natten fra 23.30 til 1.30, og så var jeg i bilen fra 7.00 til 9.00, hvor det blev lyst. Der kørte vi nogle af de bedste tider i klassen. De to franskmænd, som var med, var rigtig gode, men hen over weekenden kom jeg op på samme speed som dem. Jeg kendte hverken bilen eller banen.”


Det blev til en tredjeplads og en plads på podiet for Michael Carlsen

”I vores klasse var der 11 Seater med 350 heste motorer, og vi tog de ni af dem med vores Peugeot med 300 heste.”

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  • Circuit de Catalunya
  • 06/09/15 - Circuit de Catalunya - 24 Hours
  •