Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Flot DM-slutspurt i Rally Cross for JP Racing

Rallycross - DM 
05/09/15 

Der var kompetent modstand til JP Racing fra Motorsport Nordjylland (MNJ), da DM-semifinalen i Rally Cross blev afviklet på RC-stadionet i Nysum. Arrangementet var samtidig semifinale i det nordeuropæiske mesterskab, som køres mellem nationerne: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen og Rusland.
 


Jan Petersen gik til stålet i den nordeuropæiske semifinale, og scorede en flot tredjeplads.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Vejret var perfekt til motorløb, konstaterer RC-chauffør Jan Petersen. - Højt solskin hen over hele løbsweekenden gav startfeltet optimale betingelser på ottetals-banen i Nysum.

For JP Racing gjaldt det om forsvar af den foreløbige DM-sølvmedalje i den tunede SUPER 1600-klasse, og samtidig forbedre chancerne for erobring af det danske mesterskab.


Datteren Rikke var med på sejrspodiet i den nordeuropæiske semifinale.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- På det seneste har motoren drillet med udsættere, fortsætter Jan Petersen. - Dette problem vendte tilbage i Nysum ved det første kvalifikationsheat. I fightens hede fik jeg foretaget en overhaling, hvor det ikke var tilladt. Herved blev jeg diskvalificeret fra heatet.

Der blev nu afholdt krigsråd i JP Racing. RC-teamet valgte at bruge nattepausen til udskiftning af tændings-systemet på Citroën C2 Super 1600’eren.


Efter flere vellykkede tests er JP Racing klar til en spændende DM-slutspurt.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Man skal score mindst en gyldig heattid for at komme med i semifinalerne, forklarer Jan Petersen. - Dette projekt blev klaret, og jeg scorede samtidig et resultat i semifinalen, som bragte mig direkte videre til finalen.

I den nordeuropæiske semifinale stod taktikken på intens fight samt stramme elastikker på tempoet: - Man skal altid være klar ved havelågen, såfremt konkurrenterne kvajer sig. Dette gav igen pote for mig, idet jeg styrede en tredjeplads hjem, da køreren i front satte raceren på tværs i jokersporet.


Jan Petersen kører fuldhjertet efter sin DM-guldchance.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Jan Petersen sluttede samtidig foran ærkerivalen: Jacob Schnoor i Peugeot 106 MAXI, og holdt dermed kog i mulighederne for DM-guld.

- DM-finalen afvikles lidt usædvanligt på en lørdag (12. september), afslutter Jan Petersen. - I mellemtiden har vi haft raceren på testbænk for at bortfjerne den irriterende periodiske fejl.


Datteren Rikke fra JP Racing (i LOVE/HATE-trøjen) fik lejlighed til at guide maskotten ved kører-præsentationen på Nysum Banen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Efterfølgende har jeg gennemført succesfulde test i højfart på RC-stadionet i Nysum, hvor DM-finalen også bliver afviklet. Jeg er derfor fuldt klar og forberedt til at køre min chance, og samtidig afslutte en vekslende 2015-sæson med et topresultat.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 09/08/15 - Nysum - Rallycross - DM
  •