Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Formula Racing i aktion på to store europæiske racerbaner

ELMS 
05/09/15 

Travl weekend venter Formula Racing: Mikkel Jensen jagter nye podieresultater i Formula 3 European Championship i Portugal, mens GT-kørerne Mikkel Mac og Johnny Laursen skal forsvare føringen i European Le Mans Series i Frankrig.
 

Mens Formel 3-talentet Mikkel Jensen jagter sin første løbssejr på Portimao-banen i Portugal, skal kollegerne fra Formula Racing forsvare deres føring i mesterskabet i den europæiske Le Mans-serie på Paul Ricard i Sydfrankrig.

– Før seneste afdeling på Red Bull Ring så vi muligheden for at komme med til at kæmpe om mesterskabet, lyder det fra Mikkel Mac.

– Men det krævede, at vi skulle vinde løbet, og det gjorde vi så. Nu er der to afdelinger tilbage, og vi skal bruge et topresultat for at kunne fortsætte kampen.

– Jeg er enormt opsat på den her weekend, og vi går naturligvis efter at udbygge vores mesterskabsføring, så vi står endnu stærkere til finalen.

Mikkel Mac skal sammen med teamkammeraterne Johnny Laursen og Andrea Rizzoli køre den danske Ferrari 458 GT2 gennem de fire timers benhårdt ræs på Paul Ricard-banen. Teamchefen er ikke i tvivl om, at der skal kæmpes.

– Vi plejer at være hurtige på Paul Ricard. Alle kender banen og føler sig godt tilpas, og vi har et godt grund-setup, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Vi føler, at vi har forberedt os så godt, som overhovedet muligt. Vi har lagt en foreløbig strategi for weekenden med hensyn til opsætning og stints, ligesom vi har analyseret videomateriale og telemetri fra de seneste tests på banen.

– Energien i teamet er helt i top efter de seneste par afdelingers gode resultater, og vi satser på endnu et topresultat i weekenden.

Mikkel Jensen: En interessant bane

Også for Formula Racings unge formeltalent, 20-årige Mikkel Jensen, står den på nye udfordringer i weekenden. Her går det nemlig løs til niende afdeling af FIA Formula 3 European Championship på den portugisiske Portimao-bane.

– Vi har testet på banen forud for weekenden, og resultaterne har været lidt blandede, forklarer Mikkel Jensen.

– Det skal dog siges, at vi har prøvet en masse forskellige setups, og nogle gange har bilen været hurtig, mens den andre gange har været langsom. Jeg er ikke i tvivl om, at teamet har et godt overblik, så vi kan få det til at spille i weekenden.

Med en 10. plads i mesterskabet og tre afdelinger tilbage går den unge kører fortsat efter at køre gode pointplaceringer hjem. Den 4,7 kilometer lange og topmoderne racerbane har Formel 1-specifikationer og er flere gange blevet anvendt som F1-testbane.

– Det er en ret interessant bane, hvor det går op og ned hele tiden, og den har mange udfordrende sving, lyder det fra Mikkel Jensen.

Mikkel Jensen stiller atter op for det tyske Mücke Motorsport, hvor han er personligt støttet af Mercedes-Benz. Det unge talent vandt sidste år ungdomsseerien ADAC Formel Masters og er således rookie i den mere end 30 biler store Formel 3-serie.

– Efter ugens test hernede vil jeg passe på med at sætte forventningerne for højt, men jeg vil naturligvis gøre mit bedste. Alt er nemmere at få indblik i efter fredagens træning, hvor det for alvor går løs.

TIDSPLAN FOR 4 HOURS OF LE CASTELET – PAUL RICARD

Lørdag 5. september
10.30 — Træning #1
15.00 — Træning #2

Søndag 6. september
09.00 — Kvalifikation
13.00 — RACE (4 timer)

OBS! Følg Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli via livetiming og livestreaming på www.europeanlemansseries.com eller på TV 2 PLAY.

TIDSPLAN FOR FIA FORMULA 3 — PORTIMAO

Lørdag 5. september
11.15 — RACE #1 (35 min)
16.30 — RACE #2 (35 min)

Søndag 6. september
11.15 — RACE #3 (35 min)

OBS! Følg Mikkel Jensen i Formel 3 via livetiming på www.fiaf3europe.com eller livetransmission på MOTORS TV.

FORMULA RACING


Læs mere om:
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Jensen
  • Mikkel Mac
  • Formula Racing
  • Paul Ricard
  • 06/09/15 - Paul Ricard - ELMS
  •