Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Omotorsport i front af DIF Danmarksmesterskabet

1600 Challenge 
03/09/15 

Det blev til en helt fantastisk weekend for Omotorport i forbindelse med Grand Prix Danmark
 

Den 5. afdeling af Yokohama 1600 Challenge mesterskabet skulle køres på hjemmebanen FDM Jyllandsringen, som kun ligger 15 minutters kørsel fra hjemmebasen i Låsby.

Derfor var der ekstra mange sponsorer og venner mødt op for at heppe på teamet netop denne weekend.

Inden weekenden indtog Brian Johannesen en delt 4. plads i DIF Danmarksmesterskabet, men med en bil helt uden succsballast i, var det målet at avancere kraftigt i mesterskabet.

Traditionen tro bliver løbet afviklet over 3 dage, så Brian var allerede i bilen fredag eftermiddag til første træning.

Og han var virkelig klar fra første øjeblik. 4. hurtigste tid i det 29 bils store felt satte en tyk streg under, at man helt klart skulle regne med Omotorsport denne weekend.

Teamet vidste dog at der var mere at hente i bilen, så der blev lavet nogle småjusteringer forud for kvalifikationen lørdag middag.

Det beviste køreren fra Låsby så sandelig også at der var! En forbedring på ca et halvt sekund i forhold til træningen rakte til 4. hurtigste omgang, hvilket var et rigtig godt udgangspunkt, da alle de nærmeste konkurrenter i mesterskabet var længere nede i feltet.

Senere lørdag eftermiddag skulle heat 1 køres.

Da de 5 røde lamper slukkede, skød den matgrå og orange Peugeot 207 med nummer 66 på siden hurtigt frem, og allerede inden første omgang var slut, indtog han løbets aktuelle 2. plads.

Herefter blev det til 12 hårde omgange, hvor der var tæt kamp med en af gæstekørerne den weekend. Derfor valgte Brian også at køre sikkert, da hverken ham eller den førende i løb alligevel ikke betød noget i det samlede mesterskabet.

Derfor var det også et meget glad team som kunne heppe deres kører over målstregen på sæsonens 2. podieplads – også selvom det ”kun” var 3. position. Alle de nærmeste konkurrenter i mesterskabet var flere placeringer bagude, så han hentede en masse gode point på dem.

Målet søndag i heat 2 var at få endnu flere point på kontoen.

Fra 6. startposition blev det til en forsigtig start, hvor positionen blev forsvaret de første 3 omgange. Herefter gik jagten på avancement ind, og over de næste 3 omgange overhalede han konkurrenterne på fornemste vis, indtil han indtog 2. pladsen. Den førende i løbet var smuttet, men da det var samme gæstekører som i heat 1, havde denne absolut ingen betydning i kampen om mesterskabet.

Derfor var det et endnu mere tilfreds team som kunne fejre weekenden 2. podieplads – og så endda med en lidt større pokal end i heat 1.

Smilene blev bestemt ikke mindre, da de gik i gang med at regne på stillingen i DIF Danmarksmesterskabet – og det gik nærmest over i ekstase, da det også blev bekræftet af klassen:

Omotorsport og Brian Johannesen ligger nummer 1 i mesterskabet!

Efter en lang og sej kamp gennem hele sæsonen er det nu endelig lykkedes teamet at komme helt derop på den placering, som de forhåbentlig også indtager efter at de 2 sidste afdelinger af mesterskabet er blevet kørt.

”Det er helt fantastisk at se hvordan at Brian har udviklet sig gennem de sidste 2 år i klassen,” siger teamchef Karsten Olsen.

”Han arbejder konstant med småjusteringer og forbedringer på bilen og tamet omkring ham. Jeg må bøje mig i støvet af stolthed, når han trækker den hjem som han gjorde her i weekenden. Om første pladsen er til låns eller ej, så må vi bare nyde den i fulde drag den næste måneds tid. Men håber at kunne komme ligeså stærkt igen næste gang,” slutter en MEGET stolt teamchef.

Teamet vil gerne sende en stor tak til de sponsorer, som har gjort det muligt for Brian Johannesen at nå helt hertil i løbet af kun godt 1½ år fra projektet startede i vinteren 2013/2014.

Næste gang at teamet skal på banen er om 4 uger, hvor der endnu engang skal køres på FDM Jyllandsringen 26.-27. september.

Når nu I alle sammen var så gode til at heppe Brian Johannesen frem denne weekend, så bliver I alle sammen nød til at møde op igen til næste løb – og tag så lige jeres nabo, genbo eller hvem I nu lige kan finde på, med ud på racerbanen og hep alt hvad I kan ude på tilskuerpladserne.

For den her placering skal bare holdes resten af sæsonen!

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Jyllandsringen
  • 30/08/15 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •