Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Jakob Borum viste gode takter på Jyllandsringen

Yokohama
SuperCup 

03/09/15 
Yokohama

Jyllandsringen har aldrig været Jakob Borums favorit bane, og derfor var forventninger til årets Grand Prix heller ikke de allerstørste. Det skulle dog vise sig at den gamle – altså bilen – gjorde det ganske godt.
 

Godt nok var det bestemt ikke den bedste start på weekenden, da det under tidtagningen viste sig, at transponderen var defekt, og dermed fik Jakob ikke noget tid, og skulle starte bagerst til heat 1. Det positive var at bilen kørte fejlfrit, og Jakob var fortrøstningsfuld.

Starten gik rigtig godt i heat 1, og allerede efter en omgang lå Jakob på 5. pladsen, og jagten blev sat ind på specielt Nicki Kristensen og Morten Jespersen der lå lige foran, og det blev til et par rigtig spændende omgange, hvor Jakob pressede på.

Honda Integraen er måske den hurtigste SuperCup bil på langsiden, og derfor blev der sat et angreb ind på netop langsiden på 7. omgang, og det lykkes at komme forbi Nicki Kristensen, men da Jakob skal bremse for enden af langsiden, så bremser bilen pludselig væsentlig ringere end normalt, og desværre når Jakob ikke at få hold på den inden han rammer Morten Jespersen.

Begge biler kan dog fortsætte, men Jakob vælger at køre i pit, da han ikke føler det er forsvarligt at fortsætte med bremser han ikke kan stole på. ”Det er superærgerligt at skulle udgå på grund af bremseproblemer, og rigtig træls at det gav buler til en kollega, for han var helt uden skyld i sammenstødet” sagde Jakob Borum efter heatet.

Inden Jakob udgik nåede han at sætte næst hurtigste tid i heatet, kun overgået af en meget velkørende Mikkel B. Johnsen i VW Polo.

Det viste sig at være noget så banalt som luft i bremsevæsken, der var årsag til de svigtende bremser, så det var noget der hurtigt kom styr på.


Jakob havde gode tætte kampe med Nicki Kristensen til Grand Prixet på Jyllandsringen.
(Foto: Keld Dohm)

Med en så god tid i heat 1, så var der forventninger til søndagens to heats, og det gik over al forventning. Fra at have startet bagerst i heat 2 arbejder Jakob sig stille og roligt op igennem feltet, og han ender på en tredjeplads, og igen med næst hurtigste omgangstid, denne gang kun overgået af Nicki Kristensen i Seat Ibiza.

Heat 3 blev et rigtig spændende heat, hvor Jakob ret hurtigt måtte sande, at både Kim Lund Johansen og Mikkel B. Johnsen var hurtigere, men til gengæld var der en tæt kamp med Nicki Kristensen, der pressede på i stort set hele heatet.

I allersidste sving får Mikkel B. Johnsen desværre for ham en defekt, og Jakob går uden om ham, hvor Nicki går indenom, og det ender meget tæt mellem de to, men Jakob tager andenpladsen med under 2/10 sekund ned til Nicki Kristensen.

”Nu er der en afdeling tilbage i sæsonen, og selvom der kun er 12 point op til Mikkel B. Johnsen på den samlede tredje plads, så bliver det ualmindelig svært at komme forbi ham” erkender en tilfreds Jakob Borum efter weekenden.


En andenplads på Jyllandsringen er fuldt ud tilfredsstillende for Jakob Borum.
(Foto: Keld Dohm)

Honda ProRacing
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Jyllandsringen
  • 30/08/15 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: