Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula E

DS har netop informeret om etableringen af ”DS Performance”

Formula E 
02/09/15 

som mærkets afdeling for motorsport.
DS Performance skal levere sin teknologiske ekspertise til teamet DS Virgin Racing omkring udviklingen af deres bil, DSV-01, i FIA’s Formel E til 2015/16 sæsonen.
 

Nogle uger inden starten går til anden sæson i FIA’s Formel E viser teamet DS Virgin Racing de første fotos af deres racerbil, DSV-01.

Den skal køres af Sam Bird og Jean-Eric Vergne, som tester på Donnington Park den 24. og 25. august 2015.


(Foto: DS Performance / Citroen Danmark A/S)


(Foto: DS Performance / Citroen Danmark A/S)

De to køreres biler bærer navnene Holly og Bellie Branson og er dekoreret med det særlige ”flying lady” logo, som Virgin benytter til sine teknologiske projekter. 2015/2016 sæsonen i FIA’s Formel E tæller ti løb, som køres på bybaner på 2,5 – 3 km i store byer verden over. Starten til det første går i Beijing den 17. oktober.

DS Performance ledes af Yves Matton og får til huse i Satory i det kommende PSA Excellence Center.

Teamet bag Yves Matton har rigtig mange års erfaring fra motorsport med stor succes både i WRC og WTCC. Ingeniørerne i DS Performance har stået for udviklingen af el motoren, gearkassen og styreenheden i DSV-01, samt kølesystem, en del af undervognen og transmissionen. Motorstyringen er udviklet i samarbejde med Magnetti Marelli.

DS Performance vil arbejde tæt sammen med DS Virgin Racing i hele sæsonen, så de to kørere, Sam Bird og Jean-Eric Vergne, kan få det fulde udbytte af deres racerbil.

”DS Performance er mere end blot en udviklingsafdeling. Det er også et udstillingsvindue for avantgarde og teknologisk ekspertise hos mærket DS. I udviklingen af den 100 % elektriske racerbil DSV-01er det helt oplagt at drage fordel af Yves Matton og hans dygtige team, der har flere verdensmesterskaber i WRC og WTCC bag sig” udtaler generaldirektøren for DS, Yves Bonnefont.

Ellen Nørregaard
Informationschef
Citroën Danmark A/S

Læs mere om:
  • Jean-Eric Vergne
  • Sam Bird
  •      ASETEK SIMSPORTS