Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Yokohama SuperCup nærmer sig en afgørelse

Yokohama
SuperCup 

02/09/15 
Yokohama

Der var på forhånd lagt op til tæt kamp i Yokohama SuperCup, og Nicki Kristensen i Seat Ibiza havde sat næsen op efter at skulle indhente noget af det tabte, og det lykkedes faktisk, men det kunne have været bedre.
 

I heat 1 ligger Nicki længe til en tredjeplads, men i absolut sidste sving opstår der defekt i motoren, og bilen går i nødprogram. Nicki måtte dermed nøjes med en fjerdeplads, men da det blev til heatsejr i heat 2 og en tredje plads i heat 3, så fik Nicki alligevel hevet 63 point hjem på kontoen, og dermed blev han den bedst scorende i weekenden, og må finde sig i at skulle køre med 60 kg ekstra i bilen næste gang.

Den mesterskabs førende Kim Lund Johansen i Seat Leon havde næsten præcis som Nicki Kristensen 2 gode og et uheldigt heat. Det var i heat 2 at Kim Lund på nye kolde dæk rammer netop Nicki Kristensen for enden af publikumslangsiden, og derved bøjer et forhjulsophæng. Samtidig ryger Kim ind over græsset, og får en stop&go straf for at afkorte banen. Heldigvis kunne bilen køre, om end i et helt andet tempo end vi er vant til at se Kim Lund, men det lykkedes at køre heatet til ende, og dermed sætte vigtige point på kontoen. Kim Lund blev derved den næsthøjest scorende i weekenden, og får fornøjelsen af 40 kg succesballast til næste afdeling.

Fra sæson start var Morten Jespersen i Peugeot 208 spået en chance i toppen af feltet, men Morten har sæsonen igennem været plaget af tekniske vanskeligheder, og dermed har han ikke fået vist hverken sit eget eller bilens potentiale. Med en andenplads i heat 2 lige efter Nicki Kristensen fik Morten denne gang vist, at han kan være med fremme i feltet, når bilen ellers fungere som den skal. Dermed bliver Morten den tredje bedst scorende i weekenden, og får 20 kg ballast til næste afdeling.


Morten Jespersen fik endelig vist at han kan være med i toppen af Yokohama SuperCup.
(Foto: Keld Dohm)

Den sidste der skal have succesballast (10 kg) er Lasse M. Sørensen, der med 51 point blev fjerdebedst scorende. Men hvad der nok er vigtigere er, at han tog point fra både Jakob Borum og Mikkel B. Johnsen, og dermed kom han et lille skridt nærmere muligheden for at slutte i top 3 i mesterskabet, og det ser lige nu ud til at det netop bliver kampen om den sidste podieplads, der bliver den mest spændende til den sidste afdeling.

Kim Lund Johansen har med 375 point gode kort på hånden til at tage titlen, men der er kun 17 point ned til Nicki Kristensen på anden pladsen, og med 75 point at køre om, så kan Nicki med lidt held nå at tage titlen i år. Fra Nickis 358 point er der imidlertid 46 point ned til Mikkel B. Johnsen i VW Polo med 312 point på tredjepladsen, og 46 point er meget at skulle hente over tre heats. På den samlede fjerdepladsen ligger Jakob Borum i Honda Integra med 300 point, og med lidt held så kan de 12 point op til Mikkel B. Johnsen godt hentes. Og også Lasse M. Sørensen med 292 point har faktisk en chance for at nå op forbi Mikkel B. Johnsen. Realistisk set så skal der dog ske uheld for Mikkel B. Johnsen, hvis han skal sætte tredjepladsen over styr. Mikkel var klart hurtigste mand i feltet i den forgangne weekend, og kan han bevare farten til sidste afdeling, så skal der uheld til hvis han ikke mindst skal bevare sin placering.


Nicki Kristensen har fortsat en lille chance for at tage mesterskabet i år.
(Foto: Keld Dohm)

Den 26. og 27. september køres sidste afdeling på Jyllandsringen, og det er værd at se frem imod.

Yokohama SuperCup, www.supercup.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 30/08/15 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: