Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Tre sejre – og en stor check – til Michael Carlsen

Special Saloon 
01/09/15 

Traditionen tro fandt det store Grand Prix Danmark sted på FDM Jyllandsringen i den sidste weekend af august, og traditionen tro var Michael Carlsen med i feltet. Også selv om det faktisk er i den franske Peugeot RCZ Cup, at han nu om dage slår sine folder. Men racerkøreren fra Vissenbjerg kunne ikke holde sig væk, og det viste sig at være en god beslutning.
 

”Jeg tog tre sejre i min klasse, og så scorede jeg også lige en check på 25.000 norske kroner,” siger han.

Weekendens Grand Prix talte ikke blot til det danske mesterskab for Special Saloon Car, men også til den norske GT Cup, hvor en sponsor havde stablet en stor præmiepulje på benene, hvis blot man ville køre med sponsorens logo på bilerne.


Michael Carlsen fik fuld udbytte af sin løbsweekend på FDM Jyllandsringen
(Foto: Morten Alstrup)

”Hvorfor ikke? var min tanke,” siger Michael Carlsen, ”og jeg endte med at have flere gode kampe med nordmændene og vinde pengene. Men jeg ved nu ikke, om de havde regnet med, at en dansker ville løbe med førstepræmien…”

”Jeg havde nogle gode kampe med flere af normændene, bl.a. Frode Egeland i en fin BMW 235, og så var der også nogle af Ferrarier, som jeg kunne klare. Jeg kørte på omgangstider mellem 1.13.5 og 1.14.0 – det var det, jeg præsterede med bilen sidste år, så vi vidste, hvad vi kunne. Jeg var i den bedste halvdel af feltet og havde faktisk ikke forventet at kunne vinde klassen. Men jeg fik nogle gode starter og kørte nogle konstante tider.”

Efter Grand Prix Danmark haster Michael Carlsen videre til sit næste racerløb. Han beholder måske ikke sin brandsikre køredragt på, men der går ikke mange dage, inden han skal have den på igen. I den kommende weekend starter han i et 24-timers løb på Formel 1-banen i Barcelona.

”Det glæder jeg mig til, og det bliver en kæmpe en oplevelse at prøve det,” siger han.

”Jeg skal køre en Peugeot 208 sammen med bl.a. Kim Holmgaard, og selv om jeg har kørt race i mange Peugeot-modeller, bliver det første gang, at jeg skal køre i sådan en. Men konkurrencen bliver hård. Det er godt 80 biler tilmeldt løbet.”

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  • Jyllandsringen
  • 30/08/15 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her