Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen tilbage i kampen efter Grand Prix Danmark

DTC 
31/08/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipJan Magnussen missede podiet i weekendens DTC-finale på Jyllandsringen, men rykkede til gengæld en plads op i mesterskabet. Teamkammerat Michael Markussen høstede sæsonens første pokal.
 

Jan Magnussen missede podiet i DTC-finalens sidste sekunder til weekendens store Grand Prix Danmark på Jyllandsringen. Racerkøreren høstede dog gode point og stepper op til en foreløbig 2. plads i mesterskabet.


(Foto: DENNIS RISAGER og MAGNUSSEN RACING EXPERIENCE)

– En ærgerlig afslutning, men generelt en god weekend pointmæssigt. Det ser ud som om, vi er tilbage i kampen igen, lød det fra Jan Magnussen.

Racerkøeren startede toer i finalen efter at have hentet henholdsvis en sejr og en 3. plads i weekendens to første løb. Dennis Lind fik en suveræn start og overhalede både Magnussen og Ronnie Bremer, som dog senere tog deres positioner tilbage.

– Jeg kæmpede herefter en hård kamp med Ronnie Bremer, men havde svært ved at komme forbi ham. Jeg kiksede så et gearskift på næstsidste omgang og røg desværre helt ned på en fjerdeplads, forklarede Jan Magnussen.

Da en bil samtidig røg i sandet for enden af langsiden, blev en safetycar sendt på banen, hvilket gjorde det umuligt for Magnussen og hans AutoPartner-sponsorerede Chevrolet Camaro at hente noget af det tabte tilbage, før løbet blev flaget af. – En 4. plads var naturligvis ikke, hvad vi havde håbet på, men weekenden har alligevel været god mod os rent pointmæssigt, lød det fra Jan Magnussen.

Magnussen var dog tydeligt rørt efter weekendens andet løb, som sluttede dramatisk, da han var involveret i et voldsomt crash af Casper Elgaard. Aarhusianerens Ford Mustang blev voldsomt skadet, da den røg af banen på Jyllandsringens langside.

– Det var et virkelig grimt uheld, og jeg er så glad for, at Casper hurtigt kom på benene igen, lød det fra Jan Magnussen.

Efter episoden blev både Casper Elgaard og Jan Magnussen kaldt i dommertårnet til en afhøring, hvor det hurtigt blev afgjort, at ulykken skete under uheldige omstændigheder uden tildeling af skyld.

Flot pokal til Michael Markussen

For den anden kører i Magnussen Racing Experience, 23-årige Michael Markussen, sluttede weekenden med sæsonens første podieplacering. En flot præstation af den unge kører, som debuterede i DTC så sent som sidste år.

– En hel fantastisk weekend, både for mig og teamet, for min familie og ikke mindst for alle mine sponsorer, lød det fra en champagnevædet Markussen efter turen på podiet.


(Foto: DENNIS RISAGER og MAGNUSSEN RACING EXPERIENCE)

– Det er dét her, vi har kæmpet for hele sæsonen. At komme helt op i toppen. Og at det så endelig sker her til årets største baneløb, Grand Prix Danmark, er bare perfekt. Jeg ønskede at gøre en god figur her på Jyllandsringen, og missionen lykkedes.

– En kæmpe tak til Magnussen Racing Experience for det kæmpe arbejde, der er lagt i at få bilen op på det høje niveau, serien kræver. Min sæson har bestemt ikke været nem, men alle skuffelserne bliver udlignet på en dag som i dag.

Også fra teamejer og -kollega Jan Magnussen var der skulderklap til Michael Markussen efter weeekendens flotte resultat.

– Jeg er så glad på Michaels vegne. Han har i den grad kæmpet for at vise, hvor dygtig og talentfuld en kører, han er. En stor præstation, som han bestemt har fortjent, lød det fra Magnussen.

Med weekendens resultat stepper Jan Magnussen op på en 2. plads i mesterskabet, 12 point efter den nu førende Dennis Lind. Michael Markussen holder fortsat en 10. plads med sine 152 point.

JAN MAGNUSSEN RACING


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Jyllandsringen
  • 30/08/15 - Jyllandsringen - DTC
  •