Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Pirelli World Challenge

Første sejr til Christina Nielsen i USA efter tæt ræs

World Challenge 
30/08/15 

Christina Nielsen tog natten til søndag dansk tid sin første sejr i amerikansk motorsport, da hun i sin Aston Martin V12 Vantage vandt GTA klassen i en afdeling af den højt respekterede sportsvognsserie Pirelli World Challenge. Christina sejrede på Sonoma banen i Californien, banen hvor hun for et år siden debuterede i serien med en podieplacering. Med sejren tog Christina endnu et stort skridt mod drømmen om at komme til start i 24 timers løbet på Le Mans og dermed blive første danske kvinde i det legendariske sportsvognsløb.
 

Kun 23-årige Christina Nielsen nyder stor succes i det amerikanske i øjeblikket, hvor hun deltager i to løbsserier. Christina fører mesterskabet i hendes første prioritet, TUDOR United Sportscar Championship. Modsat TUDOR-serien, der består af langdistanceløb, deler Christina i World Challenge ikke bil med en holdkammerat, da serien udelukkende består af 50 minutter ”sprint” løb.


Christina Nielsen i føring
(Foto: Brian Cleary/TRG)

Christinas sejr blev kørt hjem efter flere tætte dueller, der de sidste minutter krævede stort overblik og koldblodighed. Christina, der sædvanen tro var eneste kvinde i feltet, startede løbet på den kuperede bane fra tredje position i GTA klassen. På første omgang spant mesterskabsførende Montecalvo i sin Mercedes AMG GT og Christina indtog andenpladsen efter Fuentes i Ferrari 458. De to var halvvejs i løbet i tæt duel og Christina havde netop passeret Fuentes og førte løbet, da Fuentes slog tilbage, men i forsøget ramte en Ferrari fra GT klassen, klassen med de fuldtidsprofessionelle kørere og fabriksstøttede biler, der kører samtidig med GTA klassen. Det kostede senere Fuentes en straf og Christina havde nu Hedlund i Ferrari bag sig. Hedlund kom forbi Christina, men allerede i næste sving gik Christina forbi igen og var tilbage i føring.


Podiet
(Foto: Brian Cleary/TRG)

Bagfra kom mesterskabsførende Montecalvo dog med meget hurtige omgangstider og med 10 minutter tilbage havde han passeret de øvrige konkurrenter og lagde pres på Christina, der forsvarede sig flot. Med kun tre minutter tilbage indhentede de to den fabriksstøttede Bentley fra GT klassen med den dobbelte ALMS mester Chris Dyson bag rattet. Christina udbremsede Dyson i hårnålen og sejren i GTA så mere sikker ud, men Dyson ville ikke opgive generel placering og svarede igen med en sen udbremsning, der gav Montecalvo mulighed for igen at komme helt tæt på Christina. En fejl fra Dyson bragte Christina i endnu et angreb, men hun blev presset ud og Montecalvo var tæt på at smutte forbi, men Christina viste et stor koldblodighed og overblik, da hun lige akkurat fik spærret for ham. Skidt og støv blev kastet op, da de begge kæmpede for at få stoppet bilerne på den beskidte bil af banen, men Christina holdt placering i den hårrejsende duel og afviste yderligere angreb de sidste to minutter inden hun kunne køre over målstregen som den første kvindelige vinder i serien.


Champagne
(Foto: Brian Cleary/TRG)

”Jeg er SÅ glad” sagde en jublende Christina Nielsen efter løbet. ”Bortset fra løbet på COTA (hvor Christina blev nummer to regnvejret – red.), så er det her nok mit bedste løb i Pirelli World Challenge til dato. Jeg føler at det var en fuldt ud fortjent sejr og er så stolt af hele teamet, der leverede en fantastisk indsats. Jeg var i nogle tætte kampe og vandt på grund af min racecraft, som jeg uden tvivl har udviklet meget denne sæson. Det var virkelig hårdt og tæt, men jeg bevarede roen og var så glad og lettet, da jeg passerede målstregen”.


Champagne
(Foto: Brian Cleary/TRG)

Søndag aften kl. 19.55 dansk tid, kører Christina weekendens andet løb i serien, men her bliver det svært at gentage sejren. ”Omgangstiderne fra løbet giver startplaceringerne til andet løb, men grundet de mange kampe i løbet, fik jeg desværre aldrig en fri omgang til at få sat en god tid, så jeg starter lidt langt tilbage. Men jeg ser frem til flere gode kampe og jeg vil gøre mit bedste for at kæmpe mig op i igen”.

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • TRG - The Racers Group
  • Sonoma
  • 30/08/15 - Sonoma - World Challenge
  •