Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Fart for hele familien

DTC 
27/08/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSøndag 30. august, sker der store ting på FDM Jyllandsringen. Det er tid til årets største løb, og det betyder store biler, masser af fart og kendte racerkørere.
En dag med sjov for hele familien.
 

Der stilles an til et brag af en oplevelse, når der søndag 30. august køres AutoPartner GP Danmark på FDM Jyllandsringen. Hele familien kan være med, når banen bliver fyldt med hurtige biler, og så kan man møde de berømte racerkørere.

En fartfest
”Dette løb er årets største begivenhed på FDM Jyllandsringen, og det er noget vi altid går og glæder os til. Det er jo en stor oplevelse, og der er meget på spil for kørerne. Men det er også et arrangement, hvor der kommer mange forskellige mennesker. Man ser motorsportsentusiaster, der har været med hele serien, men man ser også familier med klapvogne, der kommer for at se bilerne og have en hyggelig søndag”, forklarer Jesper Carlsen, afdelingschef på FDM Jyllandsringen.

Dørene åbnes klokken 10, og klokken 12.15 køres det første af tre heats. Der køres otte afdelinger i AutoMester DTC, Danmarks bedste motorsportsserie, om året, hvor dette er det sjette. Der køres om 25 point i hvert heat. Det er altså 75 point at kæmpe om i hver afdeling.

Og det er ikke hvilken som helst bil, kørerne stiger ind i. Det er amerikanske sportsvogne bygget udelukkende til at køre ræs. De er udstyrede med V8-motorer med godt 500 hestekræfter og vil på FDM Jyllandsringen komme op mod 200 km/t.

Der er mulighed for at komme helt tæt på både biler og racerkører, når der køres løb søndag 30. august. Bevæger man sig ind i området, hvor holdene gør deres biler klar, kan man se bilerne og hilse på kørerne. Der er rig mulighed for at tage en snak og måske få taget et billede og få en autograf.

”Kørerne har også set frem til det her løb, så stemningen er altid rigtig god, også uden for banen, hvor de har mulighed for at møde deres fans. Det er en helt særlig ting ved dansk motorsport, at kørerne er så uhøjtidelige som de er. De vil gerne tage en snak, og man skal ikke være nervøs for at bede om en autograf”, forklarer Jesper Carlsen.

Man kan møde racerkørere som Casper Elgaard, der lige nu ligger på førstepladsen, Dennis Lind, som ligger på andenpladsen og Jan Magnussen, som er på tredjepladsen.

Billetterne til søndag koster fra 180 kroner stykket. Børn under 12 år er gratis i ledsagelse med en voksen. Billetterne kan købes både på DTC-net.dk og på FDM Jyllandsringen.

På dagen kan man købe mad og drikke i forbindelse med løbet, men det er også tilladt at tage madpakke med.

Pak tasken rigtigt
Beredt bør man altid være, også til motorløb. Derfor er det vigtigt at have de rigtige ting med i rygsækken, når man skal se motorløb. Husk derfor:

- Stole. Hvis du køber tribunebilletter er det ikke nødvendigt. Ellers kan det være rart at have noget med, som man kan sidde på.

- Vand. Selvom man kan købe det, kan det være en god ide at have en flaske vand med, hvis tørsten pludselig skulle melde sig.

- Regnslag. Den danske sommer har efterhånden lært os, at det er godt at være forberedt på en byge.

- Tæppe. Arrangementet slutter klokken 17.15, alligevel kan det være praktisk at have et tæppe med til at tage over sig, hvis man skal sidde meget stille.

- Ørepropper. Bilerne brøler, når de kører stærkt, og det er en del af charmen. Det kan dog blive for meget for nogen, derfor kan det være en god ide at have et sæt ørepropper med i tasken. Særligt hvis man har små børn med sig.

- Autografbog. Man kan komme helt tæt på racerkørerne, så det er vigtigt, at man har sin autografbog med, så man kan samle ind.

- Kamera. Når nu man står med autografbogen fremme, er det næsten ærgerligt ikke at få taget et billede med kørerne.

- Kikkert. Få alle detaljer med, hvis du har en kikkert ved hånden.

- Trådløs mobiloplader: Når man er afsted en hel dag, så tærer det på batteriet. Man kan downloade app’en MyLaps Live Timing og følge med i løbenes live-placeringerne, og så er det en god ide at have ekstra strøm til mobilen med.


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 30/08/15 - Jyllandsringen - DTC
  •