Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Kim Holmgaard: ”Nu skal det lykkes”

24 Hours 
25/08/15 

I starten af september sætter Kim Holmgaard sig i en flyver og rejser til Spanien. Men selv om han har gjort det mange gange før, gør han ikke som så mange andre danskere. For det er ikke for at feriere, men for at køre race. Helt præcis på Formel 1-banen syd for Barcelona.
 

”Det er tredje gang, at jeg skal deltage i 24-timers løbet på Catalunya-banen,” fortæller aalborgenseren.

”Og jeg tror på, at tredje gang skal være lykkens gang, for ved mine to første starter har jeg ikke været på et hold, hvor vi har set målflaget. Sidste år var der en af mine teamkammerater, som satte bilen i væggen, og da jeg kørte på banen første gang, døjede vi med gearkasseproblemer. Nu skal det lykkes.”


I sin første start for Team Altran havde Kim Holmgaard hænderne helt oppe over hovedet

Og Kim Holmgaard har noget at have optimismen i.

”Jeg skal igen køre en Peugeot 208 GTI for Altran-teamet, og det var netop i samarbejde med dem og mine kørerkolleger, at jeg vandt en klassesejr i 12-timers løbet på Zandvoort,” siger han. ”Altran indsætter to Peugeot 208 GTI i løbet på Catalunya-banen. Da vi kørte på Zandvoort, var jeg ny mand i teamet, og Altran valgte at placere mig i B-bilen, fordi de lige ville se mig an. Det har de gjort nu, så nu skal jeg køre i A-bilen sammen med de hurtigste kørere.”

Kim Holmgaards første løb for Altran-teamet var en succes. Det endte med en klassesejr i den sorte Peugeot 208 GTI.


Kim Homgaard skal i Barcelona have sin anden start for Team Altran

”Jeg tror helt bestemt på, at vi kan fortsætte linjen,” siger nordjyden. ”Bilen var rigtig god. Teamet er godt, og så kender jeg jo banen fra tidligere år. Og så er det nogle gode teamkammerater, jeg får.”

”Jeg skal køre sammen med Michael Carlsen. Gammel DTC-kører, der med sine mange sejre og titler ikke behøver at bevise mere. Så skal vi også have de to franskmænd Guillaume Roman og Marc Rostan med på holdet, og de kan også give gas. Før Marc kom til Altran-teamet, kørte han VM for sportsvogne og har flere starter ved 24-timers løbet på Le Mans bag sig.”

Med venlig hilsen
Kim Holmgaard


Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 06/09/15 - Circuit de Catalunya - 24 Hours
  •