Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Besværlig weekend i bakkerne

Yokohama
1600 Challenge 

23/08/15 
Yokohama

Det blev til en lettere besværlig weekend i bakkerne for Jonas Lynge.
Den unge kører fra Nibe tog i forårssæsonen sin første sejr i asfaltbanesporten, og har siden da kørt masser af gode point på kontoen i DIF Danmarksmesterskabet.
Den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge skulle køres på Ring Djursland, hvilket også var sidste bane inden sommerferien.
 

Træningen startede allerede 8.25 lørdag morgen, og her var den sorte og gule Peugeot 207 med nummer 56 på siden 9. hurtigste bil. Men med kun cirka 1 sekund op til hurtigste mand, var der masser af muligheder for at komme til at erobre en startposition længere fremme i feltet.


Jonas Lynge
(Foto: CNPhoto.dk)

Der kom dog en lille twist – regnvejr. Eller i hvert fald en regnbyge en halv times tid inden kvalifikationen skulle køres.

Derfor stod valget mellem regndæk eller tørvejrsdæk. Teamet vurdere at den korte regnbyges vand hurtigt ville blive kørt af banen, så de lå ud på tørvejrsdæk.

Det var meget glat til at starte med, så den unge kører tog det stille og roligt og lod bane bliver bedre. Derfor var det de sidste 5 minutter af kvalifikationen der skulle afgøre startpositionerne.

Her lykkedes det at køre 5. hurtigste tid i det 23 bils store felt, hvilket må siges at være mere end godkendt i de svære betingelser.


Jonas Lynge
(Foto: CNPhoto.dk)

Søndag morgen var banen tørret helt op igen, så endnu en gang skulle Jonas omstille sig. Han fik en god start og kunne holde placeringen på første omgang. Bilen kørte dog ikke helt så godt som den havde gjort dagen før, så det lykkedes nogle konkurrenterne at smutte forbi.

Derfor blev løbet gennemført på den utaknemmelige 9. plads, som lige nøjagtig betød samme startposition til løb 2.

Da starten gik, var Jonas Lynge rigtig hurtig afsted, og lidt kamp mellem nogle konkurrenter foran ham, gjorde at han kunne snige sig op på 7. pladsen. Herefter gik jagten ind på yderligere avancement.

Herefter gik det slag i slag og konkurrenterne blev overhalet end efter en. Efter 6 omgange var han helt oppe på 3. pladsen. Dog mente dommerne at han havde trængt en af konkurrenterne – hvilken køreren fra Nibe langt fra var enig i.

Men dommen lød på en strafbane, så det var bare at køre den lidt ekstra omvej og så samtidig tabe et par placeringer. Det resulterede så i at målstregen kunne krydses på en 6. plads, hvilket var lidt skuffende når der var pokaler i luften.


Jonas Lynge
(Foto: CNPhoto.dk)

Det positive var dog at der stadig kom en masse gode point på kontoen og samtidig slipper teamet for at skulle montere succesballast i bilen til det næste løb at teamet skal køre.

Grand Prix Danmark bliver desværre uden deltagelse af Jonas Lynge, da det kolliderer med hans uddannelsesforløb. Men teamet håber snart at være tilbage på banen igen.

Jonas Lynge

JJ Media


Læs mere om:
  • Jonas Lynge
  • Ring Djursland
  • 16/08/15 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: