Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Spændende DM-semifinale i Rally Cross & Cross Kart

Rallycross - DM 
22/08/15 

Point-sultne kørere i DM-semifinalen gjorde FTZ Rally Cross Denmark til en spændende oplevelse for både publikum og DM-startfeltet i Rally Cross (RC) og Cross Kart (CK). Arrangementet hos Motorsport Nordjylland (MNJ) var desuden semifinale i det nordeuropæiske mesterskab i Rally Cross, og havde derfor tiltrukket deltagere fra: Norge, Sverige, Finland, Letland og Estland.
 

- De udenlandske deltagere er glade for at komme til RC-stadionet i Nysum, konstaterer løbsleder Carsten Storgaard. - Oplevelsen har fået ekstra kolorit efter, at rundbanen er blevet forlænget til EM-standard med Nordeuropas eneste ottetals-layout.

Der blev gået til stålet i alle NEZ-klasserne. I SUPER 2000 blev MNJ’eren: Allan Jørgensen nordeuropæisk sølvvinder i 2012, og havde derfor set frem til et topresultat på hjemmebane i sin nyetablerede Opel Corsa C: - Under hele arrangementet fightede vi med, at tændrørshætterne hoppede ud af motoren, som derfor ikke trak rent! Konkurrenceheldet forsvandt herefter helt, da der knækkede en trækaksel i den sidste kvalifikationsrunde…


Oppoppende ventilhætter i raceren satte Allan Jørgensen delvist ud af DM-spillet på hjemmebane
(Foto: Kirketerp)

RC-teamets dygtige mekanikere fik en ny trækaksel monteret i raceren, men i det skrappe selskab nåede Allan Jørgensen ikke med i finalerne.

I den heftige SUPER 1600-klasse kunne tre kørere fra MNJ blive dagens vinder: DM-førende Jacob Schnoor (Peugeot 106 MAXI), DM-toeren Jan Petersen (Citroën C2) samt come back’eren Peter Lindgaard (Opel Corsa).


Peter Lindgaard ”solgte” SUPER 1600-sejren i jokersporet
(Foto: Kirketerp)

- I al beskedenhed vandt jeg FTZ Rally Cross Denmark sidste år, forklarer Peter Lindgaard. – I år har jeg kørt Legend Car på asfaltbanerne, men nu var muligheden der for et gæstebeøg i Rally Cross.

Den rutinerede nordjyde fightede sig ikke uventet frem til føring i finalen, men tabte hele forspringet i det såkaldte jokerspor: - Jokersporet var et skarpt højresving, hvorfor jeg prøvede at kaste raceren rundt til venstre i svinget for at komme hurtigt videre. Raceren smed derimod rumpetten til højre, og så holdt jeg der med alle talenterne og bilsnuden totalt i den modsat forkerte retning!

Jan Petersen blev bedst placeret MNJ’er med en tredjeplads: - En tændspole drillede under hele motorløbet, og den sprang i luften under kvalifikationen. Jeg er derfor godt tilfreds med treeren.


Jan Petersen scorede en podieplacering til trods for tændingsproblemer
(Foto: Kirketerp)

Jacob Schnoor sluttede lige efter på finale-fireren: - I semifinalen blev jeg klemt ind mod sikkerhedsbarrieren, hvilket kostede sporingen på både for- og baghjul. Vi nåede ikke at rette bagenden inden finalen, og her scorede jeg desuden en punktering.


Jacob Schnoor forsvarede sin DM-føring med held, selv om racerens baghjul ville noget andet...
(Foto: Kirketerp)

I SUPERCARS blev Dennis Rømer fra MNJ nr. 3 i sin firehjulstrukne Seat Cordoba med turbo.


Dennis Rømer gik til stålet med sin Seat Cordoba 4WD
(Foto: Kirketerp)

I FTZ Rally Cross Denmark blev der også gået til makronerne i Cross Kart. MNJ’erne var med helt fremme, og fik derfor både gode og sursøde oplevelser.


Tobias Daarbak fejrede sit femte DM i streg på sejrspodiet
(Foto: Kirketerp)

I 125 ccm.-klassen (CK 125) var kørte Tobias Daarbak sig sikkert ind på treeren og hjemkørte samtidig sit femte DM i streg inden DM-finalen. Toer blev klubkammeraten: Nicklas Lucas Jensen, som også er sikker på DM-sølv foran Tobias Andersen (MNJ), som scorede en fjerdeplads.


Nicklas Lucas Jensen er DM-sølvvinder i CK 125 – allerede før finalen
(Foto: Kirketerp)


DM-treeeren i CK 125: Tobias Andersen viste flaget i DM-semifinalen
(Foto: Kirketerp)

I CK 650 fik den foreløbige DM-etter: Søren Jelsbak (MNJ) ikke lov at starte i finalen efter en utilsigtet påkørsel i kvalifikationen. Herved overtog klubvennen: Dennis Munch føringen i mesterskabet efter en toer. Der er nu lagt op til en spændende DM-finale i CK 650.


Den regerende danske mester: Dennis Munch genvandt DM-føringen i CK 650
(Foto: Kirketerp)


Søren Jelsbak kan se frem til en spændende DM-slutspurt på hjemmebane i CK 650
(Foto: Kirketerp)

Hos CK 85’erne styrer Lasse Storgaard kontrolleret mod DM-bronzen, som blev grundfæstet med en andenplads på hjemmebane.


Lasse Storgaard har kørt en flot 2015-sæson, og pejler nu mod DM-bronzen i CK 85
(Foto: Kirketerp)

I CK MINI er Kevin Daarbak sikker på DM-sølvet, hvorimod Oliver Lucas Jensen bliver pustet i nakken til DM-bronzen af nordmanden: Emil Bujordet.


Kevin Daarbak er DM-sølvvinder i CK MINI efter tæt fight med nordmanden: Karl P. Nordstrand
(Foto: Kirketerp)

MNJ er også arrangør af DM-finalen i Rally Cross og Cross Kart på RC-stadionet i Nysum. Dette foregår undtagelsesvis på en lørdag (12. september), fordi DM-deltagerne afslutter 2015-sæsonen med en stor præmiefest.


Kevin Lucas Jensen går til makronerne i CK MINI, og kan øjne DM-bronze 2015
(Foto: Kirketerp)

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 09/08/15 - Nysum - Crosskart
  • 09/08/15 - Nysum - Rallycross - DM
  •