Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

3x3 til Jakob Borum

Yokohama
SuperCup 

19/08/15 
Yokohama

Weekenden den 15. - 16. august skulle Jakob Borum forsøge at gentage successen fra sidste løb hvor der blevet scoret flest point af alle. Det lykkedes ikke, men 3 tredjepladser betød at Jakob blev næstbedst scorende kun overgået af den mesterskabsførende Kim Lund Johansen.
 

Tidtagningen forløb ikke specielt godt for Jakob, og han måtte nøjes med en startplacering som nummer 5 på gridden. Honda Integraen har de seneste par løb døjet lidt med vibrationer fra højre forhjul, og det blev mærkbart værre i løbet af tidtagningen. Det viste sig at selve akslen i trækakslen var skæv, og så måtte mekanikkerne i gang med at skrue. Heldigvis var der reservedele med så det kunne lade sig gøre at rette fejlen. Startplaceringen blev dog uden de helt store sværdslag vekslet til en andenplads på 3. omgang. Andenpladsen kunne dog ikke holdes, da Mikkel B. Johnsen kom op. ”Mikkel kørte stærkt, og jeg forsøgte at holde ham bag mig, men måtte erkende at han var den hurtigste af os 2 i dette heat” erkendte Jakob efter heatet.


Det er denne vinkel Jakob foretrækker at konkurrenterne skal se hans Honda Integra
(Foto: Keld Dohm)

Heat 2 skulle køres tidlig søndag morgen, og det blev et spændende heat med mange overhalinger hele vejen igennem feltet. Jakob lå længe og kæmpende med Tino Vang Jørgensen, men cirka midt i heatet stabiliserede det sig for Jakob på tredje pladsen, denne gang med 2 Seater foran.

Heat 3 skulle køres i regnvejr, dog regnede det ikke mere end enkelte deltagere valgte at køre ud på slicks, det viste sig dog at Jakobs valg med regndæk var det bedste valg, selvom der ikke var stor forskel. Jakob genfandt noget af tidligere tiders styrke i regnvejr, og kørte sig fra en startplacering som nummer 6 op i front af feltet allerede på første omgang, en placering han holdt i 3 omgange, hvor det lykkedes først Mikkel B. Johnsen at komme forbi og kort efter kom også Kim Lund Johansen forbi, og dermed fik Jakob for tredje gang en tredjeplads.

Tre tredje pladser er absolut tilfredsstillende for Jakob Borum. ”Vi kører i feltets ældste bil, og har et af de laveste budgetter, og oveni det så kørte vi med 60 kg succesballast, så jeg er ganske godt tilfreds med at komme på podiet 3 gange, selvom det var det nederste trin alle 3 gange” siger en tilfreds Jakob Borum.


Jakob fører i de første omgange af heat 3
(Foto: Keld Dohm)

Målsætningen er fortsat en top 3 placering i årets mesterskab, selvom Jakob erkender at det bliver svært. ”De 2 sidste afdelinger køres på Jyllandsringen, og det er den bane hvor jeg har det absolut sværest, så der skal lidt held til. Men bilen spiller, og slipper jeg for skader resten af sæsonen, så er muligheden der” fortæller en optimistisk Jakob Borum.


Jakob på weekendens stamplads
(Foto: Keld Dohm)

Huks at du kan følge med på teamets Facebook side: facebook.com/HondaProRacingJakobBorum

Her finder du bla. links til onboard video optagelse fra de fleste heats, inklusiv alle 3 heat fra weekenden på Ring Djursland. God fornøjelse og på gensyn til Grand Prixet den 28. – 30. august på Jyllandsringen.

Honda ProRacing

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Ring Djursland
  • 16/08/15 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: