Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Yokohama SuperCup fejrede Ring Djursland

Yokohama
SuperCup 

19/08/15 
Yokohama

Yokohama SuperCup satte sit præg på Ring Djurslands jubilæumsløb den 15. – 16. august med spændende og tæt ræs.
 

Inden weekenden var det spået at Allan Kristensen ville blande sig i topstriden, da han har haft en konstant opadgående formkurve i sæsonen. Desværre satte en afkørsel allerede i tidtagningen en stopper for dette.

Det blev dermed en anden Seat kører, der kom til at dominere weekenden, og det var Kim Lund Johansen i Seat Leon. Kim tog simpelthen 2 heatsejre og en andenplads, og scorede dermed ikke mindre en 72 point til kontoen. Den eneste der reelt kunne true Kim var Mikkel B. Johnsen i VW Polo, og det gjorde han med en anden plads i heat 1 og en sejr i heat 3.

I heat 2 måtte Mikkel desværre udgå med et knækket forhjulsophæng. Nicki Kristensen i Seat Ibiza havde sat næsen op efter sejre denne gang på Ring Djursland, og det blev det desværre ikke til. Han måtte nøjes med en enkelt andenplads, og så to gange lige uden for podiet på 4. pladsen. Nicki bevarer dermed sin andenplads i det samlede mesterskab, men han sætter 14 point til i forhold til den førende Kim Lund Johansen, så forskellen lige nu er på 21 point, men da der stadig er 150 point at kæmpe om, så er drømmen om mesterskabet bestemt ikke opgivet for Nicki.

Jakob Borum i sin gamle Honda Integra var den meste stabile i hele SuperCup feltet, forstået på den måde, at han tog tredjepladsen i alle 3 heat, hvilket betød, at han var næst højest scorende i denne weekend. Da Mikkel B. Johnsen udgik i heat 2, så betød det at Jakob rykkede tættere på målet om at slutte i top 3 i denne sæson.


Hele Yokohama SuperCup feltet samlet
(Foto: Keld Dohm)

Med weekendens resultater må Kim Lund Johansen være favorit til årets mesterskab, men samtidig er det så tæt i toppen, at Kim på ingen måde kan slappe af, og han kan bestemt heller ikke tåle ret meget uheld, for så står konkurrenter i kø for at overtage føringen. Oven i det så skal Kim næste gang køre med 60 kg succesballast, hvor Nicki som nærmeste konkurrent kan nøjes med 20 kg, og Mikkel B. Johnsen helt slipper for succesballast. Jakob Borum skal som næst højest scorende have 40 kg i bilen til næste løb.


Efter weekendens resultater er Kim Lund Johansen favorit til at tage mesterskabet i 2015
(Foto: Keld Dohm)

Der er 2 afdelinger tilbage, og begge afdelingen skal køres på Jyllandsringen, og første gang bliver til Grand Prix Danmark den 28. – 30. august, og årets finale bliver kørt den 26. – 27. september.

Yokohama SuperCup, www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 16/08/15 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: