Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Blev tingene sat på plads her?

Danish
Supertourisme
Turbo 

18/08/15 

Det var sommersøndag i Skåne. Mellem kl. 16.00 og kl. 17.00 på Sturup Raceway. Sandhedens time for Supertour 2015.
Den nye topklasse i dansk motorsport har fået sit hierarki.
 

Prøv lige her at se top-4 i de tre heat:

1. heat: 1. Henrik Lundgaard, 2. Frederik Mortensen, 3. Michael Outzen, 4. Michel Nykjær.
2. heat: 1. Michel Nykjær, 2. Frederik Mortensen, 3. Henrik Lundgaard, 4. Michael Outzen.
3. heat: 1. Michael Outzen, 2. Michel Nykjær, 3. Henrik Lundgaard, 4. Frederik Mortensen.


(Foto: DST)

Efter Michel Nykjærs suveræne sejr i 2. heat, fulgte nogle dramatiske minutter med flere protester fra bl.a. Outzen mod Nykjær, og stemningen mellem de to var derfor alt andet end venskabeligt, da de i løbsweekendens sidste minutter kørte om førstepladsen med Michael Outzen som den, der fire minutter i 17.00 kørte forbi Nykjær og holdt en flot førsteplads frem til det ternede flag.


(Foto: DST)

Outzen, Nykjær og Lundgaard var på forhånd udset til at blive stjernerne i Danish Supertourisme Turbo. Mens Michael Outzen i JM Racing kom flyvende fra start, så havde både Michel Nykjær og Henrik Lundgaard problemer med deres biler, og Nykjær havde før femte afdeling i Sverige valgt at forlade Image Racing, og han kører nu i Team Thiim Kia. I den samme bil. Blot med en anden farve.


(Foto: DST)

Frederik Mortensen er det nye navn i stjerne-kvartetten. Han er den største positive overraskelsen i klassen, og i sandhedens time dokumenterede den unge nordsjællænder, at han kan køre om kap med selv de hurtigste. Frederik Mortensen er nu også den eneste, der kan true Michael Outzen på førstepladsen i den samlede stilling.


(Foto: DST)

Den chance tabte Johan Jokinen fra Keo Racing på den ujævne asfalt i Sturup, og han mistede sin andenplads i DST-mesterskabet. Der er dog fortsat ingen tvivl om, at han virkelig kan køre rigtig stærk.

I sandhedens time viste Jesper Egebart, at han på alle måder kunne fylde Kurt Thiims køredragt ud, selv om den var for stor. I Thiims bil kom Egebart i mål som nummer 5 i 2.. heat, og øjeblikket efter forsvarede han den position i 3. heat. Han havde i både tidtagning og i superpole været hurtigste kører, og han ser ud til at blive en gevinst for klassen i resten af sæsonen, hvor han skal køre i den bil, som Mikkel Mac har haft i Image Racing.

Med superkørsel af både Mortensen og Lundgaard har Perfection Racing nu overtaget 1. pladsen i team-mesterskabet foran Jm Racing. Den duel er dog langt fra afgjort endnu.


(Foto: DST)

Michael Outzen ligner én, der vil køre mange points hjem i de to sidste afdelinger på Padborg Park, og hans unge team-kollega, Kevin Rossel, giver gang på gang prøver på sit ubestridte talent.

For sønderjyden Ole Petersen, der ellers havde sneget sig frem på en 5. plads i serien, blev weekenden på Sturup Raceway en skuffelse. I tidtagningen blev han ramt af en dommerkendelse og sendt fire pladser tilbage i feltet, og han fik aldrig rigtig fart i sin racer og sluttede udenfor rampelyset.

Næste afdeling i Danish Supertourisme Turbo bliver det første Night Race på dansk grund. Det er lørdag den 12. september på Padborg Park.

Danish Supertourisme Turbo
Kim Rødkjær


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 16/08/15 - Sturup Raceway - Danish Supertourisme Turbo
  •