Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Topplacering og dækdrama på hjemmebanen

DTC 
18/08/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipNicki Petersen var få hundrede meter fra podieplacering i weekendens afdeling af Danish Thundersport Championship på Ring Djursland. Det lokale racertalent havde ikke en problemfri weekend, men drog alligevel hjem med et smil.
 

- Lige fra start kæmpede jeg lidt med at få bilen til at accelerere ud af svingene. Det var som om alting gik op i hjulspind i stedet for, fortæller Nicki Petersen, som derfor anså en 13. plads i kvalifikationen som tilfredsstillende.


(Foto: Denner Photo)

Som det så ofte gælder i Danmark, valgte vejrguderne også i denne weekend at udfordre deltagerne ved Ring Djurslands 50 års jubilæum. Skiftende regn og opklaring gjorde det ikke let for kørerne at vælge dæktype forud for løbene. For Nicki’s vedkommende betød “dækrouletten” at han i løbet af søndagens første løb kunne avancere fra 13. pladsen frem til niendepladsen.

Niendepladsen blev også startplaceringen ved andet heat, hvor en regnbyge meldte sin ankomst på banen kort før start. Nicki valgte sammen med mekanikerne i Danpor Motorsport at montere regndæk på DTC-raceren i håbet om at kunne avancere op igennem feltet mens banen var våd.

- Det gik også helt perfekt i starten! Jeg strøg op igennem feltet og cirka midtvejs i løbet var jeg på andenpladsen! Banen var efterhånden tørret op, og jeg kunne se både Jan Magnussen og Nicholai Eberhard i bakspejlet, så der var godt med pres på inde bag rattet, fortæller Nicki grinende.

- Jeg måtte ret hurtigt lade Jan slippe forbi, og så kæmpede jeg for at holde Nicholai bag mig, og på sidste omgang så det ud til at lykkes, men så … havde jeg en lille udskridning under nedbremsning til sidste sving, og så kunne Nicholai altså komme hurtigere op mod målflaget og tage tredjepladsen.


(Foto: Denner Photo)

Til sidste løb var Nicki placeret i syvende startplacering. Fra start tabte Hornslet-køreren en enkelt placering og kæmpede resten af løbet for at komme forbi de forankørende konkurrenter, dog uden held.

- Da banen tørrede op, kom min udfordring med at accelerere ud af svingene tilbage, så selvom jeg kunne følge med Markussen og Eberhard rundt på banen, fik jeg bare ikke det optimale afsæt ud af svingene. Drønirriterende, men det lykkedes altså ikke at finde fejlen i denne weekend.

Som et plaster på såret kan Djurslændingen glæde sig over at have vundet klassen for kørere under 21 år i weekenden.

Overordnet set er Nicki Petersen da også yderst tilfreds med weekendens forløb:

- Jeg er da glad! Jeg var tilbage i toppen af feltet, og selvom vi har været plaget af en irriterende fejl i opsætningen, så har jeg været med i den rigtige ende. Ikke mindst har vi haft teltet fuld af gæster, og det ser ud til at de har haft en forrygende søndag med godt race og gode oplevelser.

For Danpor Motorsport er forberedelserne til Grand Prix Danmark om 14 dage hermed i fuld gang. Bilen skal gennemgås og opsætningsfejlen findes - for ved årets største motorløb er målet at få pokaler med hjem:


(Foto: Denner Photo)

- Jeg vil være med til at kæmpe om pokalerne på Jyllandsringen, så de næste to uger kommer til at gå med at arbejde målrettet på at have den absolut bedste bil!

Nicki Petersen / Danpor Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Nicki Petersen
  • Ring Djursland
  • 16/08/15 - Ring Djursland - DTC
  •