Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Brødrene Tirsgaard havde stor succes Ring Djursland

Road Racing 
17/08/15 

til DM løbene i Superbike og Supersport klassen
Simon Tirsgaard sejrede i begge Superbike løbene på sin BMW S 1000 RR - havde pole position til begge løb og satte ny banerekord med tiden 48,389 i det første løb. Den tidligere banerekord 48,564 i Superbike klassen var indehaveren broderen Steven Tirsgaard – rekorden blev altså i familien.
 

Steven Tirsgaard ville ikke stå tilbage for broderen og vandt begge Supersport 600 løbene på sin Kawasaki ZX6R og havde også de hurtigste tider i klassen under kvalifikation til begge løb. I løb nr. 2 kørte han sin hurtigste tid nogensinde på en 600 kubik maskine på Ring Djursland med tiden 49,607, og det var samtidig 1. gang han var under de 50 sekunder på banen i denne klasse.


(Foto: Fototom.dk)

Løbene afvikles hvor Superbike og Supersport kører sammen over løbsdistancen på 15 omgange. Der var i alt 27 kørere samtidig på banen, hvilket bevirker stor aktivitet rundt på hele banen efter få omgange af løbet.

I det første løb lørdag startede Simon fra pole position og Steven fra en placering som nr. 8. Simon kom rundt i 1. sving som nr. 3, med Alex Schacht i føring og Rene Prang lige efter. Alex udbyggede sin føring på de første omgange, mens René Prang var uheldig at styrte i opløbssvinget ved afslutningen af 1. omgang. Efterhånden kom Simon helt op til Alex, og efter 5 – 6 omgange kørte han forbi, og passerede det ternede flag med et forspring på 3 sekunder til Alex og Mathias Poulsen kom yderligere 16 sekunder efter.

Steven fik ikke den bedste start, men kom efterhånden op på den samlede 6 plads, hvorefter der indledtes en meget intensiv dyst med Ulrik Døssing Nielsen, der kører på en Superbike Ducati Panigale. Steven var forbi Ulrik og oppe på 5. pladsen, men på de langsiderne trak den meget kraftigere Superbike maskine fra Steven, og han måtte tage til takke med den samlede 6. plads i feltet, men som en suveræn vinder af Supersport 600 klassen med Frans Jakobsen på 2. pladsen.

Søndagens løb startede med Simon på pole position og Steven som nr. 4, idet han i lørdagens løb kørte 4. hurtigste tid i hele feltet.

Simon indtog føringen af løbet kort efter starten, og hans hårdeste konkurrent Alex Schacht fik en elendig start, idet han måtte genstarte maskinen og dumpede ned gennem feltet. Alex satte jagten ind på Simon, og kørte op på 2. pladsen. Simon kørte nogle meget konstante hurtige omgangstider mellem 48 og 49 sekunder, og ved passage af det ternede flag havde han et forspring på 6 sekunder til Alex på 2. pladsen. Ulrik Døssing Nielsen og Steven Tirsgaard kom yderligere 12 sekunder efter.

Steven Tirsgaard fik en rigtig god start ind i det første sving og ud på opløbslangsiden, hvorefter løbet igen udviklede sig til en meget interessant duel med Ulrik Døssing Nielsen om den samlede 3. plads i løbet. Ved passage af målstregen for sidste gang var Steven 175 tusindedel af et sekund efter Ulrik på den utaknemlige 4. plads på sin Supersport maskine. Steven og Ulrik mener tilsyneladende, at de under alle omstændigheder vil underholde publikum og vi andre ude ved pitvæggen med rigtig flot race.

Steven vandt igen Supersport klassen med en afstand til nr. 2 Frans Jakobsen på 3,7 sekunder.


(Foto: Fototom.dk)

Løbene blev også afviklet som en del af 50 års jubilæet for Ring Djursland. Her vandt Simon de 2 pokaler for de omtalte 1. pladser i DM løbene. Det var noget af en pokalhøst teamets 2 kørere hentede hjem – 6 i alt.

Der blev kørt noget rigtig flot og seværdigt race til løbene på Ring Djursland på nogle gode og tørre baner.

I Superbike klassen indtager Simon Tirsgaard den samlede 3. plads med 50 point, men Alex Schacht har i alt 90 point og Martin Iver Pedersen 53 point på 2. pladsen – Mathias Poulsen har 46 point på 4. pladsen. Simon har ikke deltaget i de 2 første afdeling i DM.

Steven Tirsgaard fører Supersport klassen med 75 point – nr. 2 Frans Thor Jakobsen 72 point – Anders Blacha 66 point og John Høj og Jan Jensen deler 4 pladsen med 45. point. Steven deltog ikke i 1. afdeling på Jyllandsringen.

Næste afdeling af DM køres på Jyllandsringen den 29. og 30. aug. 2015 sammen med DTC

Tirsgaard Racing


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  •