Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen indhentede tabt terræn på Ring Djursland

DTC 
17/08/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipJan Magnussen kom tættere på den førende i mesterskabet, da han søndag hentede to 2. pladser og en 3. plads i femte afdeling af Danish Thundersport Championship på Ring Djursland.
 

Jan Magnussen mindskede afstanden til den mesterskabsførende Casper Elgaard, men måtte også se sig slået af Dennis Lind, da femte afdeling af Danish Thundersport Championship blev afviklet på en regnvejrsplaget Ring Djursland søndag eftermiddag.


(Foto: Dennis Risager)

– Vi fik hentet noget af det, vi tabte i København, men er desværre også rykket en plads ned i det foreløbige mesterskab, lød det fra Jan Magnussen.

Det var nemlig nevøen Dennis Lind, som var den helt store sejrsherre på Ring Djursland – dog ikke uden kamp fra sin erfarne onkel.

En imponerende duel udspillede sig nemlig i søndagens første heat, hvor de to familiære kamphaner lå side om side i mere end en omgang.

– Det var en fed kamp, også selv om jeg ikke vandt den. At battle så intenst med respekt for hinanden er god underholdning for alle, lød det fra Jan Magnussen.

Både i andet heat samt i weekendens finale var det Dennis Lind, som sikrede sig sejren med Jan Magnussen lige i hælene.

I finalen var Magnussen under et halvt sekund fra Lind på målstregen, og han forsøgte flere gange undervejs at angribe, men uden held.

– Jeg kunne godt følge med ham på farten, men mine bagdæk var helt færdige til sidst, og jeg havde ganske enkelt ikke greb nok til at komme forbi ham.

Svær weekend for Michael Markussen
For Michael Markussen, det unge medlem af Magnussen Racing Experience, blev det en weekend med god fart, men desværre også et par knubs undervejs.

– Jeg sluttede sekser i finalen, hvilket jeg efter omstændighederne er godt tilfreds med, lød det fra den unge Kolding-kører.


Dennis Lind og Jan Magnussen
(Foto: Dennis Risager)

Michael Markussen havde især et skuffende andet heat, hvor han kom godt fra start, men blev klemt af to konkurrenter i tredje sving og ødelagde sit styretøj.

I løbets allersidste sving blev han desuden påkørt af en konkurrent og mistede hele to placeringer. Konkurrenten modtog senere en tidsstraf på seks sekunder.

– I finalen kørte jeg tæt med en konkurrent, og da han ramte mig på mit ene forhjul, blev rattet slået ud af hænderne på mig, forklarede Michael Markussen.

Markussens Chevrolet Camaro drejede herpå direkte over i konkurrentens bil, som blev beskadiget ved sammenstødet.

– På TV så det ud som om, jeg gjorde det med vilje, men det var altså ikke hensigten.

Michael Markussen modtog en strafbane for handlingen, men trods dette lykkedes det alligevel for den 22-årige racekører at slutte finalen på en 6. plads.

Med 215 point holder Jan Magnussens nu en foreløbig 3. plads i årets DTC-mesterskab, 19 point fra den førende Casper Elgaard. Michael Markussen er 10'er med 112 point.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 16/08/15 - Ring Djursland - DTC
  •