Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejr og maksimumpoint gav Madsen/Posorski øget DM-føring

DM Rally 
17/08/15 

Efter to tætte tilløb kunne Kim Madsen og Anja Posorski fra Slagelse og Rødding ved årets Gjønge Rally endelig gå til tops og score årets bedste resultat i en DM-afdeling i rally.
 

En divisionssejr, årets tredje sejr på en power stage og en udbygning af føringen i kampen om Danmarksmesterskabet i rally for to-hjulstrukne biler op til 1600 cm3 blev slutfacit for teamet fra Peugeot Total Dealer Team DK, hvor teamkammeraterne Christian Jensen og Freddy Pedersen stadig er på den samlede førsteplads i 4WD-divisionen.

”Det var en super god dag med et højt tempo. Der var ingen problemer, og vi kørte et fejlfrit løb. Samtidig var det også dejligt, at vi var så mange, som gennemførte klassen, for når man så vinder, ja, så har man også kørt stærkt,” siger Kim Madsen


Kim Madsen/Anja Posorski scorede årets bedste resultat i DM-sammenhæng med en maksimumscore i Gjønge Rally

”Der blev gået til den fra første meter, og jeg synes, at vi fik kamp til stregen, men i det store og hele synes jeg, at vi fandt et fornuftigt tempo. Når prøverne er så korte, er det marginaler, som afgør det hele tiden. Der, hvor vi bliver slået, var det med et halvt til et helt sekund. Det er sjovt med sådan nogle kampe.”

Da halvdelen af løbet var kørt, havde Kim Madsen og Anja Posorski en føring på små ni sekunder til mærkefællen Jacob Jensen. Da der var to hastighedsprøver tilbage, var føringen den samme – nu blot foran Simon Larsen, mens Jacob Jensen stadig lurede lige bagved. Men på de to sidste hastighedsprøver holdet de fat i føringen. Og specielt divisionssejren på sidste hastighedsprøve var vigtig.

”Vi vandt også power stagen. Det er tredje gang, at vi vinder den i år, så der kom igen nogle ekstra point på kontoen,” siger Kim Madsen. ”Og nu kunne vi endelig slutte et DM-løb af med maksimumpoint.”

I 4WD-divisionen er det stadig Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro, som fører. Den strategi, som de måtte vælge under rallyet, viste sig i sidste ende at være den rigtige.

”Vi var fem sekunder fra at tage føringen efter de fire første hastighedsprøver, men på den femte hastighedsprøve fik vi bremseproblemer, og dem døjede vi med resten af dagen,” siger Christian Jensen.


Christian Jensen/Freddy Pedersen fører stadig i 4WD-divisionen efter et udfordrende Gjønge Rally

”Vi prioriterede sikkerheden og DM-pointene fremfor at tage chancer for at kæmpe med om en sejr. Vi kørte derfor med en stor sikkerhedsmargin på de sidste hastighedsprøver, og vi kom i mål og scorede point, så vi kunne forsvare vores DM-føring. Det var lidt ærgerligt, for vi lå så tæt på Ib Kragh, som vandt, da problemerne opstod.”

Peugeot Total Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Anja Posorski
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Kim Madsen
  • Møn
  • 15/08/15 - Møn - DM Rally
  •