Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Dennis Lind hurtigste mand på Ring Djursland

DTC 
16/08/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipCasper Elgaard forsvarede sin føring i AutoMester DTC-serien
Det var Dennis Lind, Roskilde, der ubetinget var hurtigste mand, da AutoMester Danish Thundersport Championship søndag afviklede den femte af årets otte mesterskabsafdelinger på Ring Djursland. Køreren fra Massive Motorsport var ikke for alvor truet i finalen, ligesom han blev noteret for en første- og en andenplads i de to kvalifikationsheat, der var gået forud.
 

Casper Elgaard, Risskov, startede første kvalifikationsheat fra pole position, men at han kunne tage sin fjerde løbssejr i træk, hang i høj grad sammen med, at han og Dennis Lind er teamkammerater hos Massive Motorsport. Dennis Lind valgte helt bevidst ikke at sætte noget angreb ind på Casper Elgaard, selv om han var hurtigere.


Gennem hele finalen blev Dennis Lind jagtet af Jan Magnussen, som aldrig kom tæt nok på et angreb
(Foto: CH Photo)

Første kvalifikationsheat fandt sted i regnvejr, og her blev man på de indledende omgange vidne til en fantastisk duel om andenpladsen. Jan Magnussen, Roskilde, havde kvalificeret sig som toer, men blev udfordret af Dennis Lind. Over godt en omgang lykkedes det fætteren og onklen at køre side om side, selv om forholdene var ganske svære, og til sidst kunne Dennis Lind sætte sig på andenpladsen.

Til andet kvalifikationsheat var banen stadig våd, men størstedelen af kørerne valgte her at køre på tørvejrsdæk, hvilket i sidste ende viste sig at være den rigtige disposition. Nicholai Eberhard, Hinnerup, førte feltet an foran Marius Nakken, Norge, men nede fra startposition syv kom Dennis Lind farende. På anden omgang var han femmer. Omgangen efter treer, så toer og på femte omgang havde han bragt sig i front. Jan Magnussen leverede også mange overhalinger på sin vej mod andenpladsen, men han måtte kæmpe meget mere for at komme forbi bl.a. Nicholai Eberhard og Nicki Petersen, Hornslet, der i løbets første fase havde taget mange placeringer, da han var startet på regnvejrsdæk.


De unge kørere satte deres præg på løbene. Nicholai Eberhard (19) førte andet kvalifikationsheat foran Frederik Schandorff
(Foto: CH Photo)

Finalen førte Dennis Lind fra start til mål. Bag sig havde han Jan Magnussen, men selv om denne flere gange var tæt på, kom han aldrig tæt nok på til at kunne indsætte et angreb. Casper Elgaard fik en dårlig start og blev overrumplet af Kasper H. Jensen, Hinnerup, der kørte en sikker og hurtig tredjeplads hjem som bedste rookie. Frederik Schandorff, Rønde, var i finalens indledende fase på femtepladsen, men blev trængt af banen af Michael Markussen, Kolding, og satte mange placeringer til. Men han endte dog finalen som bedste U21-kører.

AutoMester Danish Thundersport Championship
FDM-DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Ring Djursland
  • 16/08/15 - Ring Djursland - DTC
  •