Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh fik sin første Citroën-sejr

DM Rally 
16/08/15 

Årets Gjønge Rally på Møn blev et forløsningens løb for Ib Kragh og Mie Petersen. I tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally lykkedes det makkerparret fra Juelsminde og Horsens at score den første sejr i deres nye Citroën DS3 R5.
 

”Det var dejligt. Den sejr har vi trængt til, og den har også været fortjent. Både for min co-driver Mie, men så sandelig også for mine servicefolk, som gennem hele året har knoklet,” lyder det fra Ib Kragh, mens man nærmest kan fornemme et lettelsens suk i hans stemme. ”Før løbet sagde Christian Jensen, at han ville give gas fra start på første prøve, for Gjønge Rally var et kort løb, men da vi vandt første prøve, gav det tro på tingene.”


Hovedbrud før to sidste hastighedsprøver. Regn- eller tørvejrsdæk. Ib Kragh fandt løsningen, som hjalp ham til sejr

Det blev til flere prøvesejre for holdet i den hvide og sorte Citroën DS3 R5. Da otte af de ti hastighedsprøver var kørt, havde de vundet halvdelen af hastighedsprøverne.

”Jeg havde et par småkiks på et par prøver, og da vi kørte mod servicepladsen før de to sidste hastighedsprøver, begyndte det at regne,” fortæller Ib Kragh. ”Vi havde et forspring på 16 sekunder til Christian Jensen, og jeg tænkte, at dette kunne vi nok ikke sætte over styr. Jeg valgte som den eneste i feltet at tage et af sæt af de regnvejrsdæk, jeg havde stående fra Yokohama og montere dem. Jeg blev slået på prøve 9 med et par sekunder. Det samme skete på prøve 10, men vi endte med at vinde med 13,7 sekunder.”

I de sidste mange sæsoner har Ib Kragh haft en tæt kamp med Christian Jensen, men det var ikke kun ham, han var glad for at slå ved Gjønge Rally på Møn. Den regerende Danmarksmester blev nummer fire, og imellem ham og Ib Kragh kom Steen Andersen og Anders Grøndal som toer og treer.

”Sidste gang jeg kørte mod Anders Grøndal fra Norge, kørte han i en WRC-racer, og der trak han bukserne af os, men denne her gang kunne vi bide skeer med ham, for vi kørte i identiske biler. Jeg havde frygtet, at han ville slå os på asfaltprøverne, men vi var nogenlunde lige,” siger Ib Kragh.

”Jeg synes, at jeg føler mig rigtig godt tilpas i bilen. Den er blevet meget, meget bedre, men vi er ikke færdige med udviklingen af den. Man lærer nogen nye ting hele tiden, men denne gang lavede vi ti gode starter, så jeg er rigtig godt tilfreds. Christian Jensen og står lige i DM-sammenhæng, men jeg vandt denne her gang, og så fortsætter vi bare linjen ved næste DM-rally i Juelsminde.”

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Møn
  • 15/08/15 - Møn - DM Rally
  •