Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen vil have revanche for København-crash

DTC 
14/08/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipNy weekend, nyt ræs for Jan Magnussen, som vil have revanche for nederlaget i København, når det søndag går løs i femte afdeling af Danish Thundersport Championship på Ring Djursland.
 

Nederlaget i København for to uger siden skal vendes til sejr på Djursland i weekenden, når Jan Magnussen er tilbage i sin AutoPartner-sponsorerede Chevrolet Camaro i Danish Thundersport Championship.


(Foto: Dennis Risager / Magnussen Racing Experience)

– Jeg satser på, at heldet er mere med mig i denne weekend, lyder det fra Jan Magnussen, som havde en katastrofal fjerde afdeling af DTC i København.

Kort efter starten, hvor Magnussen havde kørt sig til en pole position, blev han ramt bagi af en konkurrent og blev således skubbet i muren allerede i løbets første sving.

– Weekenden i København kostede os en ellers suveræn føring i mesterskabet, og lad os bare sige, at vi har en del at indhente i denne weekend, lyder det fra Jan Magnussen.

Racerkøreren måtte udgå fra to af København-weekendens tre løb, og teamets mekanikere har ydet en fantastisk indsats for at få den blå Camaro #23 i topstand igen.

– Djursland er en fed lille bane med bakker og gode sving. Sidste år havde vi debut på banen med de nye DTC-biler, men det gik desværre op i regn, forklarer Jan Magnussen.

– Hvis vejret holder, tror jeg stadig på, at vi kan få et rigtig fedt ræs. Det er en snæver bane, så der bliver kamp om placeringerne, men det kommer jo blot publikum til gode.

Jan Magnussen har i øvrigt ekstraordinært travlt i august, da han kommer direkte fra et løb for Corvette Racing i TUDOR-mesterskabet i USA.

Efter weekendens løb på Djursland sætter han sig atter i en flyvemaskine for at krydse Atlanten, hvorefter det så går løs på Jyllandsringen i månedens sidste weekend.

– Det er ret heldigt, at jeg faktisk godt kan lide at køre racerløb, griner Magnussen.

Michael Markussen: En udfordrende bane
Jan Magnussens teamkammerat i Magnussen Racing Experience, Michael Markussen, har også store forventninger til weekendens løb.

– Jeg måtte udgå fra en 3. plads i finaleløbet i København, så jeg er bestemt klar til at tage revanche på Djursland, lyder det fra den unge og talentfulde racerkører.


(Foto: Dennis Risager / Magnussen Racing Experience)

Markussen ser frem til gensynet med Djursland, som han layoutmæssigt sammenligner med bybanerne i København og Aarhus.

– Jeg har kørt tre-fire løb på Ring Djursland, og selv om det er en udfordrende bane i forhold til at finde det rette setup, har jeg altid opnået gode placeringer, forklarer Michael Markussen.

– Det er en kort og snæver bane, så tidtagningen er lige så vigtig som på bybanerne. Det er en udfordring at finde plads til at overhale, og samtidig er det nemt at blokere for en konkurrent.

– Desuden bliver man nødt til at køre nogle sikre løb, da alle heat afvikles om søndagen med ganske kort tids mellemrum. Hvis det går helt galt i første heat, misser du måske det næste.

Tidsplan for DTC på Ring Djursland
Lørdag 15. august
09.15 — Træning #1
12.15 — Træning #2
15.35 — Kvalifikation

Søndag 16. august
09.20 — Warm-up
12.05 — Heat #1
14.10 — Heat #2
15.25 — Finale

OBS! Danish Thundersport Championship transmitteres LIVE på TV 2 SPORT.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Ring Djursland
  • 16/08/15 - Ring Djursland - DTC
  •