Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Formel Ford-feltet vender tilbage til Sturup Raceway

Formel Ford - DK 
12/08/15 

Den kuperede bane ved Malmö danner rammen om årets femte mesterskabsafdeling
Efter en velfortjent sommerferie genoptages kampen om Danmarksmesterskabet for Formel Ford. Det sker ikke på dansk grund, men derimod i udlandet.
Helt præcist køres det femte af årets otte DM-afdeling på Sturup Raceway øst for Malmö – en bane, som flere gange tidligere er blevet anvendt til DM-løb.
 

Sidste gang var i 2013, og derfor er det ikke alle deltagere i feltet, som har praktisk erfaring med den snoede og kuperede racerbane. Det gælder eksempelvis Mathias W. Smith, Nibe, og Kasper Larsen, Aalborg, som indtager henholdsvis første- og tredjepladsen i den aktuelle stilling. Men det kommer næppe til at udgøre det helt store problem for dem. Da Formel Ford-feltet i juni havde årets første udlandsløb i Belgien, var det således Kasper Larsen, der endte som den helt store triumfator, selv om han aldrig havde været på banen før.


Mathias Weinreich Smith har lagt sig i front for Formel Ford-feltet, men han sin første start på Sturup Raceway til gode
(Foto: Morten Alstrup)

Kasper Larsen har resultatmæssigt brug for en weekend i stil med den, han havde på Spa-Francorchamps, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at avancere i tabellen. Sæsonpremieren var ikke den bedste for aalborgenseren, der halter noget efter Mathias W. Smith, som har været meget stærkt kørende i denne sæson. Med en enkelt undtagelse har han været på podiet i alle tolv løb – herunder fem gange på det allerøverste trin – og derfor skal der gå meget galt, hvis ikke han kan drage hjem igen fra Sturup Raceway med en intakt føring.

Mathias W. Smith og Kasper Larsen er ikke de eneste kørere i feltet, som får banedebut i weekenden. Det samme gælder eksempelvis Michael Christensen, Kongerslev, Mads Hoe, Hadsten, og ikke mindst klassens nytilkomne deltager, Daniel Lundgaard, Hedensted. Efter et debutløb i en lånt bil på Ring Djursland stiller den tidligere gokartkører nu til start i sin egen racervogn.


Kasper Larsen (30) og Christian Schandorff (69) har tidligere i år vundet løb i Formel Ford-klassen.
(Foto: Morten Alstrup)

Af kørerne i toppen af tabellen er Christian Schandorff, Rønde, den eneste, som tidligere har kørt race på Sturup Raceway. Det skete i hans debutsæson i 2013, hvor han scorede et par syvendepladser. Nu har han fået to år mere på erfaringskontoen, og han vil sikkert kunne kæmpe med om pokalerne.

www.formelford.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Schandorff
  • Kasper Larsen
  • Mathias Weinreich Smith
  • Sturup Raceway
  • 16/08/15 - Sturup Raceway - Formel Ford - DK
  •