Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Ginetta Junior

Patrik Matthiesen til tops i England

Ginetta Junior 
12/08/15 

Det unge sønderjyske motorsportstalent Patrik Matthiesen satte et godt aftryk ved den forgangne weekends 11 og 12. afdeling af KICK Start Ginetta Junior Championship på engelske Snetterton Racing Circuit et par timers kørsel nord for London.
 

Weekenden startede ud allerede onsdagen forinden, med en komplet testdag på banen. Her viste den 16 årige knægt at han havde farten til at være med helt fremme.

Til warm-up lørdag morgen satte Patrik såmænd også den hurtigste tid af alle 24 deltagere. Patrik Matthiesen siger:
Motorsport er jo langt hen ad vejen en individualist sport, og så alligevel ikke... I en klasse som den jeg kører i, vil du altid være dybt afhængig af dit team og den kommunikation du har kørende med ingeniører og mekanikere. Derudover er bilen jeg kører i, svag i forhold til vægt, hvilket betyder at når vi er på så store baner som Snetterton, skal kørerne i teamet bruge hinanden til at udnytte hinandens slipvind, og her kunne jeg skuffende ikke få et samarbejde op at stå med min teammate og seriens førende, Jamie Caroline.

Sammen med Patrik’s Instructor Benny Simonsen blev der lagt en plan som virkede, og den unge sønderjyde kunne trække sig ud af tidtagningen med næsthurtigste tid kun overgået af Billy Monger og med Caroline på 3. pladsen.

Patrik selv fortsætter:
Mit manglende samarbejde med min teammate fortsætter i Race 1, da jeg inden vi er nået en fjerdedel af første omgang er blevet lavet om til en græsslåmaskine. Jeg bliver gal og frustreret da dette skulle være min weekend. Mit mangeårige samarbejde med motorsportscoach Tommy Schröter kommer mig til gode - jeg får fokus på opgaven og sætter jagten ind og når ind på en 3. plads og sætter weekendens hurtigste tid undervejs.

Vinder af heatet blev Caroline, som efterfølgende idømmes 5 startplaceringer i straf til det efterfølgende heat, 3 klip i licencen (racerkørerens kørekort) og frataget 9 mesterskabspoint. Monger bliver 2’er.

Race 2: "Jeg skal grundet Caroline’s straf starte 2’er. Jeg tager starten, men mister lidt moment i et gearskift, og da vi når sving 2 dækker jeg min linje for sent, og får et uundgåeligt skub bagfra, hvilket resultere i at jeg snurrer rundt og tager 4 konkurrenter med i uheldet", fortæller Patrik Matthiesen. Hammelev drengen er nu næstsidst og sætter en håbløs jagt ind på de forankørende, får sig kørt op på en 16. plads inden det ternede flag kommer ud, og igen med omgangstider der tangerer de hurtigste. Efterfølgende får Patrik selv en straf for forseelsen.

"Dette skulle have været min weekend. Jeg havde farten hele tiden til en topplacering... Det må blive næste gang", slutter en optimistisk Matthiesen.

Mandag i den kommende uge går det løs med forberedelserne til Knockhill sammen med Tommy Schröter. Onsdag er det testdag på samme bane, sammen med Benny Simonsen, inden selve løbet i dagene 21 – 23. august

www.PatrikMatthiesen.com


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Snetterton
  • 09/08/15 - Snetterton - Ginetta Junior
  •