Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Herlige motorsportsdage for Bjerrum Motorsport

Rally 
12/08/15 

Knap var ferien gået, inden efterårs sæsonen for Bjerrum Motorsport skulle startes op, og det endda med to motorløb på to efterfølgende dage, først Tvilum Rallyshow (tidligere Fårvang), og dagen efter 4. afd. af Yokohamamesterskabet på Randers havn, begge arrangementer blev afholdt i det flotteste solskinsvejr med masser af varme og mange tilskuere.
 

Det var med lidt sommerfugle i maven, at Lars vendte tilbage til prøven i Fårvang, sidst han kørte der, var i 1995 i en Golf 1, Lars huskede prøven som smal, og hvor en kørefejl har stor konsekvens, da prøven er omkranset af 500 kilos hofmandsklodser.

Når hjelmen først er spændt, så fokuserer man på vejen, og ikke så meget på omgivelserne, men selvom prøven er ren asfalt, så var den glat af støv fra første kørte meter Det fik Lars og Henning at mærke, for en snurretur i det tredje sving i 1. heat kostede lidt tid, Pumaen måtte en tur i bakgear, og der skete heldigvis kun lidt skade på en forskærm og et sidespejl.


(Foto: Allan Post)

I de efterfølgende to heat gik det godt, tiden op til de hurtigste i klassen bliver markant bedre (under 3 sek. op til Kim Madsen) jo flere kilometer Lars får i Pumaen, og efterhånden som serviceteamet får ramt plet med bilens undervognsopsætning, set i forhold til den kørestil Lars har. Der er meget at klikke og skrue på, når man snakker om støddæmpernes tryk og træk, camber og caster på hjulene, og bremsefordelingen mellem for og bagende.

I røverheatet, som kun tæller de 20 hurtigste af de i alt 60 deltagende biler, der spurtede Lars og Henning ind som generelt nummer 15, noget teamet var glade og stolte over, en god afslutning på en godt race, i Danmarks største kommercielle rally arrangement, stemingen i og under dette rallysprint tåler ingen sammenligning.

Så skulle teamet hjem til Hjerm, og efter montering af nye Pirelli dæk og et nyt sidespejl, så skulle der lige soves lidt, inden næste dags løb på Randers havn.

På Randers havn var Lars Bjerrum og Henning Kristensen igen klar til en hård klassekamp, på en udfordrende prøve med mange sving kombinationer, her var den interne kamp i klassen tæt, Carsten Nielsen vandt klassen i Peugeot 106 Maxi, foran Kenneth Kolbe Jensen i Peugeot 205 Maxi, Frank Nielsen i Citroen C2R2 Max blev 3’er, og Bjerrum Motorsport havnede på den utaknemmelige 4. plads, men der var under 3 sekunder op til 1. pladsen i hvert heat, og i sidste heat, kørte Lars og Henning klassens anden hurtigste tid og femte hurtigst generelt, så ligesom i Fårvang, en perfekt afslutning, på en herlig motorsportsdag.

Allan POST


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  • Fårvang
  • 07/08/15 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: