Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Christian Jensen skrev historie med sin femte sejr

Rally 
10/08/15 

Årets udgave af Tvilum Rallyshow i Fårvang mellem Viborg og Århus lignede på mange måder de foregående udgaver af løbet. Det var nemlig Christian Jensen fra Peugeot Total Dealer Team DK, der endte med at være bedst af alle og tage den helt store pokal.
 

”Det er altid dejligt at vinde, men denne her sejr er bare helt speciel,” siger rallykøreren fra Ans.

”Jeg havde vundet de fire foregående udgaver af rallyshowet og havde en enestående mulighed for at blive den første kører, som kunne vinde løbet fem gange i streg. Og det gjorde jeg. Jeg fik et nyt øgenavn som Christian den femte, men det kan jeg vist godt leve med…”


Fem fingre i vejret og et nyt kælenavn som Christian den femte. Peugeot Total Dealer Team DK’s Christian Jensen var en tilfreds mand efter Tvilum Rallyshow.

Christian Jensen og Peugeot Total Dealer Team DK’s Peugeot 208 T16 var fra start til slut hurtigste kombination på rallysprintbanen i Fårvangs industrikvarter.

”Feltet var ekstra stærkt i år, så jeg valgte at give gas allerede fra det første heat. Jeg vandt heatet og også de to næste i den ordinære konkurrence,” siger han. ”Men da vi kom til finalen, var jeg klar over, at kørere som Ib Kragh, Esben Hegelund og Kristian Poulsen ville gøre alt for at slå mig, så jeg koncentrerede mig om at køre en fejlfri finale. Og det gjorde jeg. Det var min bedste heattid nogensinde, og jeg vandt med godt fire sekunder.”

Christian Jensen var ikke eneste repræsentant fra Peugeot Total Dealer Team DK ved Tvilum Rallyshow. Kim Madsen valgte at spare sin Peugeot 208 R2 til næste weekends DM-rally på Møn og kørte i sin Peugeot 106 Maxi.

”I finalen lyste en lampe desværre og fortalte, at der var for lavt olietryk, så jeg drejede nøglen med det samme,” fortæller Kim Madsen.


Kim Madsen fik både fart i gruppen og i sin Peugeot 106 Maxi, men da olielampen lyste, valgte han at spare materiellet.

”Anja Posorski og jeg var hurtigste mandskab i en 1600-bil i den ordinære konkurrence, så det var fint og tilfredsstillende. Hvad resultatet kunne være blevet til i finalen, ved jeg ikke, men det gik fornuftigt. Vi kunne ikke helt hamle op med de lidt mere motorstærke biler, men sådan er det.”

Uanset udfaldet af Tvilum Rallyshow føler Peugeot Total Dealer Team DK’s to chauffører sig godt rustet til næste udfordring. Det er tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der køres den 15. august på Møn.

”Anja og jeg føler, at vi er klar til at tage kampen op, men der er ingen tvivl om, at konkurrencen bliver vanvittig hård,” siger Kim Madsen om løbet, hvor han atter starter i sin Peugeot 208 R2. ”Der er ingen tvivl om, at man skal være skarp fra første meter, for der bliver hård kamp om pladserne. Der er ikke plads til at sove i timen. Overhovedet ikke. Og jeg ved, at de andre er mindst lige så tændte som os, så det gælder om at hænge i fra morgenstunden.”

”Jeg håber helt klart, at Freddy Pedersen og jeg kan tage vores tredje maksimumscore i 4WD-divisionen,” siger Christian Jensen. ”Vi er i hvert fald klar til at give konkurrenterne kamp til stregen.”

Peugeot Total Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Fårvang
  • 07/08/15 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: