Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Copenhagen Historic Grand Prix 2015 slog alle rekorder

CHGP 
06/08/15 

CHGPBellahøj Park fik besøg af flere racerbiler, flere deltagere og flere tilskuere end nogensinde før. Også velgørenhedseventet Race for Riget satte ny indsamlingsrekord.
 

I den forgangne weekend besøgte 33.500 tilskuere Bellahøj Park, og forvandlede Copenhagen Historic Grand Prix 2015 til en flot historisk motorsportsweekend.

Det var femtende gang Copenhagen Historic Grand Prix blev afholdt i København, og tredje år Bellahøj Park var vært for det særlige kulturarrangement, hvor historisk motorsport hyldes som et kørende vidnesbyrd om fortidens glorværdige bilevolution.


Fra velkomstmødet på Københavns Rådhus – Fra venstre mod højre stående: Duncan Rabagliati, H.K.H. Prins Joachim, Overborgmester Frank Jensen, Tom Kristensen, Formand ASK-H CC. Hansen, Primus Motor for CHGP Jac Nellemann. Foran fra venstre til højre: Formula Racing Ferrari-kører Mikkel Mac, Porche fabrikskører Michael Christensen, Corvette Racing Jan Magnussen, Team Young Driver Christoffer Nygaard og Marco Sørensen.
(Foto: Bjarne Bredal)

Over weekendens to dage besøgte hele fem historiske racerklasser, sammen med flere opvisningsklasser og den moderne DTC-serie, området omkring den tidligere Dyreskueplads, der var omdannet til et omfattende aktivitetsområde med store temaskabte biludstillinger og familievenlige underholdningsindslag.

Sammen med flere end 225 racerkørere fra de historiske klasser gæstede de største profiler fra ind- og udland dette års arrangement. CHGP Ambassadør Tom Kristensen havde taget to tidligere Audi-kørere med til racerløb i København i form af Dindo Capello og Loïc Duval. De havde selskab af de danske Le Mans-piloter Jan Magnussen, Michael Christensen, Marco Sørensen, Christoffer Nygaard og John Nielsen samt McLaren Formel 1-køreren Kevin Magnussen. Og igennem hele weekenden blev der leveret højt humør og entusiastisk kørsel til glæde for gæster og tilskuere.

Et af arrangementets faste højdepunkter er Royal Pro/Am, hvor amatørracerkørere danner par med en af de professionelle. Efter to konkurrencetætte heats blev den publikumsvenlige klasse, i søndagens afgørende finale, vundet af Loïc Duval og Martin Berner. Duoen vandt foran Dindo Capello og Oscar Davidsen Siesbye, mens Tom Kristensen og Hans Kongelige Højhed Prins Joachim blev nummer tre, alle i Lotus Cortina.


Podiet for Royal Pro/Am – Vinder i midten, Loïc Duval og Martin Berner. Til venstre, som nummer 2, Dindo Capello og Oscar Davidsen Siesbye. Som nummer tre, til højre, Tom Kristensen og H.K.H. Prins Joachim
(Foto: Bjarne Bredal)

Det er samtidig et stort ønske fra CHGP-organisationen at overbringe en stor tak til den både positive opbakning fra lokalmiljøet, samt Københavns Kommunes imødekommen-hed og generøsitet. At omdanne trafikale knudepunkter til en moderne racerbane med tilhørende udstillingsområder, familieaktiviteter og andre attraktioner, kan kun virkeliggøres med støtte og forståelse fra lokale myndigheder, instanser og beboere.

Copenhagen Historic Grand Prix opnåede også en anden flot rekord i weekenden. I velgørenhedsarrangementet Race for Riget, hvor publikum i én time lørdag og søndag, har mulighed for at købe sig til en køretur i et stort felt af ekstravagante sportsvogne og racerbiler med kendte profiler bag rattet, blev forrige års indsamlingsrekord overgået med et mærbart resultat til glæde for BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Med Race for Riget ambassadør Jan Magnussen i spidsen, blev der i alt kørt 599.000 kroner ind til det godtgørende formål, hvilket overgår sidste års rekordbeløb med mere end 150.000 kroner. Den helt bogstaveligt store check, blev overrakt til Charlotte Blix, der er daglig leder af BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, af Jan Magnussen. Den hurtige Le Mans-kører var flankeret af den ligeså hurtigt-talende Bubber, der er ambassadør for BørneUngeProgrammet.

”Det er med stor begejstring, at vi i organisationen ser tilbage på dette års udgave af Copenhagen Historic Grand Prix. Et fremragende samarbejde med Automobil Sports Klubben Hedeland har sikret, at de mange historiske racerklasser, vores opvisningsløb samt den moderne DTC-serie blev afviklet med stor sportslig succes. Samtidig har vi oplevet markant fremgang i både antal deltagere, udstillere, samt tilskuere, hvilket er glædeligt og vidner om at vores stræben efter at levere en komplet og indholdsrig motorsportsweekend har virket. Den enorme støtte fra alle fronter er opløftende, og vi ser allerede nu frem til at løfte arrangementet yderligere i 2016,” fortæller primus motor for begivenheden Jac Nellemann.


Daglig leder af BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet Charlotte Blix, ambassadør for BørneUngeProgrammet Bubber, ambassadør for Race for Riget Jan Magnussen og afvikler Henrik Johannesen
(Foto: Bjarne Bredal)

Se mere om Copenhagen Historic Grand Prix på www.chgp.dk.

Copenhagen Historic Grand Prix

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 02/08/15 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  • 02/08/15 - Bellahøj (Gadeløb) - DTC
  •