Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Ingen points til Nicki Thiim

Porsche
Carrera Cup
Germany 

05/08/15 

Rækken af uheldige resultater til Nicki Thiim forsatte i denne weekend. Hvor det tidligere trods alt har været podieplaceringer, så blev besøget på Red Bull Ring et af de besøg der skal afskrives.
 

Den overståede weekend på Red Bull Ring er en af dem der bare skal glemmes hurtigst muligt. Allerede i træningen var tendensen der, det ville bare ikke køre godt nok for Nicki Thiim. I kvalifikationen hæderligt og så er det positivt. En startplacering som nummer 6 til lørdagens løb og som nummer 10 til søndagens løb. Det var hvad det kunne blive til. Det er placeringer der ikke ofte giver forhåbninger om gode placeringer i et hårdt og tæt felt.


(Foto: Farid Wagner, Pitwall Media)

"I øjeblikket er vi rådvilde. Drengene skruer hele natten og arbejder hårdt, og alligevel kommer vi ikke videre."
udtalte en noget skuffet Nicki Thiim efter kvalifikationen.


Kris Nissen kom forbi
(Foto: Farid Wagner, Pitwall Media)

Løbet om lørdagen blev afviklet i tørt føre og høj sol. Danskeren fik en ok start og kunne kort efter erobre en position. Men en periode med sikkerhedsbilen på banen, samlede feltet igen. Da løbet igen blev givet frit, sker det der ofte sker ved den slags. Der bliver delt lidt af hvert, og det gik desværre ud over Nicki Thiim. Spanieren Matteo Cairoli skubbede danskeren af banen i 'Rauch' kurven. Nicki Thiim kunne dog komme fri selv igen og forsætte, men med et tab af mange placeringer.


(Foto: Farid Wagner, Pitwall Media)

Han kom ind i løbet igen på placering som nummer 19 men fik i den resterende del af løbet, kørt sig frem til en placering som nummer 13. Ved hjælp af en straf til Matteo Cairoli på 30 sekunder, kunne Nicki Thiim avancere en enkelt placering mere, men desværre er det uden for pointene.


(Foto: Farid Wagner, Pitwall Media)

Henover natten til søndag var det begyndt at regne og det var da også i sådan et vejr at søndagens løb blev afviklet. Undervejs tørrede banen dog lidt op, men lige så snart håbet om en hel tør bane kom, begyndte det at regne igen. Og så kan et motorløb blive forvandlet til lidt af et lotteri.


(Foto: Farid Wagner, Pitwall Media)

Nicki Thiim så man desværre ikke ret meget til, for hans løb sluttede allerede på anden omgang. Han havde ellers lavet en superstart, og var kommet fra sin startplacering som nummer 10 helt frem til andenpladsen, men ved udgangen af 'Remus' svinget, kom han op at køre på kerbkanten hvor bilen desværre begyndte at skride og stod faktisk på tværs. Nicki Thiim prøvede at rette bilen op, men det lykkedes ikke. I stedet skød bilen på tværs af banen og ind i autoværnet. Under denne manøvre ramte han desværre Christian Engelhart som også røg med i autoværnet. Han kunne dog forsætte, mens løbet var slut for Nicki Thiims vedkommende. Han kunne dog liste bilen tilbage til pittet, men løbet var slut for Nicki Thiim.

Det blev til en weekend helt uden points.

"Jeg ved faktisk ikke rigtig hvad jeg skal sige til det her. En weekend der bare skal glemmes. Vi havde problemer med balancen i bilen. Gutterne arbejdede hele natten for at løse problemet, og ved starten søndag føltes bilen rigtig god. Jeg kom desværre lidt for langt ud og kunne ikke rette op igen, og så var det dét. Det burde ikke ske. Som sagt, så er vi noget rådvilde i øjeblikket, for det er næsten lige meget hvad vi gør, så kommer vi ikke videre. Det er ret frustrerende."

Næste gang Nicki Thiim skal i aktion igen, er i weekenden 13 - 15 august. Her skal han køre for C. Abt Racing i ADAC GT Master serien på hans favoritbane - Nürburgring.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Red Bull Ring
  • 02/08/15 - Red Bull Ring - Porsche Carrera Cup Germany
  •