Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA F3 European Championship

Mikkel Jensen kæmpede for point i Formel 3 på Red Bull Ring

FIA F3 EU 
04/08/15 

To gange Mikkel på arbejde i weekenden: Jensen i Formel 3 på Red Bull Ring i Østrig – Mac i det velgørende event Race for Riget på Bellahøj i København
 

Mens Mikkel Jensen kæmpede for pointene i en ikke helt problemfri Formel 3-weekend på Red Bull Ring i Østrig, var Mikkel Mac med til at køre en rekordstor donation ind til Rigshospitalet i det velgørende event Race for Riget.


Mikkel Jensen
(Foto: FIA Formula 3 European Championship)

– Teamet havde svært ved at finde det rigtige setup på bilen, og hvis vi gjorde den god det ene sted, blev den mindre god et andet, lød det fra Mikkel Jensen efter tidtagningen til Formel 3-løbet.

Her kvalificerede den 20-årige Formula Racing-kører sig på en 11. og 9. plads, hvilket imidlertid gjorde ham til hurtigste mand i sit team, tyske Mücke Motorsport.

– Jeg endte på en 10. og en 9. plads i weekendens to første løb, hvor der var lidt kamp om placeringerne til at starte med, men ellers forløb uden dramatik.

I weekendens tredje løb var det imidlertid umuligt for Mikkel Jensen at hente hverken positioner eller point.

– Det regnede heftigt, og løbet blev afbrudt af en safety car før det kom rigtig i gang, forklarede Mikkel Jensen.

Feltet nåede imidlertid at køre de tre omgange, som det kræves, før der kan gives point.

Pointene blev så fordelt efter startrækkefølgen, og med en startplacering på en 13. plads fik Mikkel Jensen ingen point.

– Efter min mening var det lidt irriterende, at der blev givet point. Det var ret tydeligt, at vi ikke ville komme til at køre, med de store mængder vand, som dækkede banen.

Efter weekendens Formel 3-løb tog Mikkel Jensen et skridt ned og ligger nu på en 10. plads i det samlede mesterskab.

Næste afdeling af FIA European Formula 3 Championship afvikles den 4.-6. september på Portimao, Portugal.

Mikkel Mac hjalp med rekordstor donation
Formula Racings anden Mikkel var i weekenden inviteret til Race for Riget på Bellahøj i København, hvor der blev kørt penge ind til syge børn og unge på Rigshospitalet.

Sammen med topnavne som Jan Magnussen, Kevin Magnussen og Tom Kristensen gav Mikkel Mac hæsblæsende passagerture mod betaling.

Bilen, som blev benyttet, var den samme Ferrari 458 GT3, som Formula Racing deltog med i sidste års European Le Mans Series.


Mikkel Mac
(Foto: Formula Racing)

– Det var helt fantastisk både at give den gas på bybanen i vores racerbil og samtidig give folk en sjælden oplevelse, lød det fra Mikkel Mac.

– Det bedste af det hele er, at billetindtægterne går til et rigtig godt formål.

Race for Riget er organiseret af Copenhagen Historic Grand Prix og har siden 2010 doneret mere end 1,2 millioner kroner til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

I år lød checken på 599.000 kroner, hvilket er ny rekord. Mikkel Mac havde travlt med kunder i sin Ferrari og nåede at give køreture for mere end 40.000 kroner.

FormulaRacing.dk


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Mikkel Mac
  • Formula Racing
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • Red Bull Ring
  • 02/08/15 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  • 02/08/15 - Red Bull Ring - FIA F3 EU - FIA EM
  •      ASETEK SIMSPORTS