Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

Fiasko og succes for Jan Magnussen til Copenhagen Historic Grand Prix

DTC 
04/08/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFjerde afdeling af Danish Thundersport Championship gik helt galt for Jan Magnussen, mens velgørenhedseventet Race for Riget til gengæld satte rekord. Tæt på podieplacering for teamkammerat Markussen.
 

Jan Magnussens DTC-weekend blev ødelagt allerede i første sving, da han fra sin pole position i første løb blev skubbet i muren af en konkurrent med bremseproblemer.


(Foto: Dennis Risager / Magnussen Racing Experience)

– Jeg lavede en rigtig god start og havde svinget helt for mig selv, da jeg blev ramt bagfra og sendt direkte ind i muren, lød det fra en skuffet Jan Magnussen.

Weekenden tegnede ellers god for den på daværende tidspunkt mesterskabsførende Magnussen, som havde været suverænt hurtigst i både træning og kvalifikation på den udfordrende københavnske bybane.

Mens løbet fortsatte, måtte Jan Magnussen lade sig udgå med et smadret bagparti, og episoden kastede et uheldigt slør over resten af weekenden.

– Jeg fik lov til at starte bagest i næste løb, og så er der altså 16 biler at overhale, før du igen ligger etter, forklarede Jan Magnussen.

Racerkøreren hentede 11 placeringer og lå sekser på sidste omgang, men tabte et par placeringer under et overhalingsforsøg og kørte i mål på en 8. plads.

I finalen gik det imidlertid helt galt, da Jan Magnussen atter røg i betonmuren. Denne gang fordi to konkurrenter foran ham kolliderede og den ene bil ramte Magnussen.

– Jeg var på vej forbi og blev pludselig presset i væggen med et ordentligt brag, lød det fra Jan Magnussen, som for anden gang i weekenden måtte lade sig udgå.

Skuffet Markussen efter kanonkørsel
For Jan Magnussens 23-årige teamkammerat, Michael Markussen, var der udsigt til sæsones første podieplacering på bybanen omkring Bellahøj.

Den unge Kolding-kører startede sekser i finalen, hvor han foran begejstrede tilskuere lavede flere gode overhalinger, satte banerekord og kørte sig frem til en 3. plads.


(Foto: Dennis Risager / Magnussen Racing Experience)

– Med tre omgange tilbage kunne jeg se podieplaceringen forude, men så gik det selvfølgelig galt, forklarede Markussen.

– Under en nedbremsningsduel fortsatte min konkurrent ind i muren, og jeg var for sen til at reagere, så vi kolliderede og måtte begge udgå.

– En kæmpe skuffelse, især fordi alle mine mekanikere, familie og sponsorer mere end nogen andre havde fortjent, at den placering kom i hus.

Mens Jan Magnussen blev henvist til de bageste rækker, vandt rivalen Casper Elgaard alle tre løb i DTC-afdelingen i København og skubbede samtidig Jan Magnussen væk fra mesterskabsføringen.

Casper Elgaard fører nu årets DTC-mesterskab med 188 point, efterfulgt af Jan Magnussen med 158 point og Dennis Lind med 152 point. Michael Markussen er 10'er med 82 point.

Race for Riget en kæmpesucces
Skuffelse blev til sejr, da Jan Magnussen som ambassadør for Race for Riget søndag kunne overrække en rekordstor check til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Hele 599.000 kroner blev der kørt ind henover weekenden, hvor gæster til Copenhagen Historic Grand Prix kunne betale sig til en hæsblæsende køretur med hurtige topnavne.

Både Jan Magnussen, Kevin Magnussen, Tom Kristensen, Michael Christensen og mange andre stjerner var på plakaten, og Magnussen alene sørgede for mere end 50.000 kroner med sin medbragte Corvette Z06.

– Race for Riget er et fantastisk event, både for racerkørerne og dem, som køber sig en tur, men ikke mindst for dem, som det hele handler om, forklarede Jan Magnussen.


(Foto: Dennis Risager / Magnussen Racing Experience)

BørneUngeProgrammet, som har Bubber som ambassdør, er en tværgående funktion, som skal sikre den bedste kvalitet i behandlingen af børn og unge på Rigshospitalet i København.

– Jeg er stolt af at repræsentere et sådan event, og med den tilslutning, vi oplevede i år, er jeg sikker på, at vi kan indsamle mange flere midler i fremtiden.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 02/08/15 - Bellahøj (Gadeløb) - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS