Porsche
Carrera Cup
Germany

02/08/15

Philipp Eng fik lov til at være 'dagens mand i skysovs' mere i denne weekend. Det fik Jeffrey Schmidt satte en stopper for idet han vandt søndagens løb i den tyske Porsche Carrera Cup serie.
Philipp Eng kom dog på podiet.

Vejret har været noget omskifteligt på Red Bull Ring søndag. Det startede med at regne hen over natten men her til morgen stoppede regnen igen. Derfor kunne Porsche Carrera Cup kørerne godt starte på tørvejrsdæk. Det var i hvert fald det de fleste valgte, men efter et få antal omgange kom regnen tilbage igen - i første omgang kun på enkelt baneafsnit. Det gik dog ikke lang tid, så var det over hele området at det regnede. Det gav problemer for de der havde valgt at starte løbet på tørvejrsdæk. Og det var faktisk her at Philipp Eng tabte løbet.

Løbsstart
(Foto: Porsche Media)

Sikkerhedsbilen valgte efter få omgange af regnvejret at køre på banen efter at adskillige biler skred af banen. Jeffrey Schmidt havde passeret Philipp Eng og også Elia Erhart kom forbi. Erhart havde startet løbet fra en startplacering som nr. 14 og var nu på andenpladsen.

Jeffrey Schmidt

Efter at sikkerhedsbilen sluttede sin optræden, var alle biler tilbage på banen, med regndæk påmonteret. I front var nu Jeffrey Schmidt, Elia Erhart og Alexander Toril. Philipp Eng var i forbindelse med regnvejr, sikkerhedsbil og pitstop faldet helt tilbage som nr. 16 i løbet. Men han tog kampen op og arbejde sig langsomt frem i placeringerne igen. Og efter 11 omgange måtte sikkerhedsbilen tilbage på banen igen. Alex Riberas der havde taget en chance og forsat var på tørvejrsdæk, skred af banen og skulle fjernes.

Podiet

Da starten gik igen, tog Jeffrey Schmidt fusen på de andre og var lynhurtigt langt foran konkurrenterne. Da han passerede målstregen for sidste gang, var han 7,5 sekund foran Alexander Toril der blev nummer 2. Philipp Eng der aldrig gav kom på sidste omgang forbi Elia Erhart og kom i mål på tredjepladsen efter lang tur op gennem feltet.

Allerede på anden omgang var det slut for Nicki Thiim. Han kolliderede så voldsomt med Christian Engelhart at han måtte udgå med en temmelig beskadiget Porsche.