Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Danskerhold ude efter crash i 24-timersløb

Blancpain GT
Endurance Series 

29/07/15 

Insight Racing Denmark måtte udgå af Total 24 Hours of Spa efter to uheld. Danskerteamet var tidligere i front af klassen.
 

Martin Jensen, Dennis Andersen og Anders Fjordbach måtte udgå af 24-timersløbet på Spa-Francorchamps søndag, efter et crash under de svære betingelser satte en stopper for kørslen.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Træningerne og især kvalifikationen var forløbet med problemer for danskerholdet. De mange deltagende biler i fjerde afdeling af BlancPain Endurance Series på en bane, der er notorisk kendt for svære betingelser og skiftende vejrforhold, betød at det var småt med kørsel i kvalifikationen. Tre røde flag grundet uheld faldt sammen med Martin Jensens forsøg på at kvalificere Ferrari med #17 på siden, og teamet måtte starte i den tungere ende af feltet.

Martin Jensen startede i bilen i heftigt regnvejr, men teamet formåede ikke helt at udnytte farten i bilen. Allerede inden for den første times løb var der to safetycar-perioder grundet crash. Trods dette rykkede teamet frem i rækkerne som tiden gik. Anders Fjordbach overtog herefter, og den unge nordjyde viste sin fart i bilen.

En kombination af god fart og strategi og fravalg af pitstops katapulterede teamet op i front af Pro/Am-klassen og på et tidspunkt som toer samlet.

Senere lørdag aften vendte heldet dog. Dennis Andersen blev sendt i bilen på slicks, men under endnu en safetycar-periode - af ti i alt i løbet - begyndte det at regne igen, det enkelte tørre spor på banen forsvinder og temperaturen i dækkene ligeså. Flere snurrer rundt under de lumske forhold, og teamet vælger at pitte for at få regnvejrsdæk på igen.

Det held, der før sendte Insight Racing Denmark i toppen af tabellen har nu vendt, for kort efter tørrer det igen op og slicks er det rette valg. Uheldet er dobbelt, da det er ved dette tidspunkt, at der uddeles point for første gang af i alt tre i 24-timersløbet - ved seks, 12 og 24 timer.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Før midnat er Martin Jensen igen i bilen, og mens han er i duel med en Aston Martin, oversatser en konkurrent i Nissan fuldstændigt i et forsøg på at bremse sig forbi begge forankørende på våd bane. Det giver et stort sammenstød mellem Nissanen og Insight Racing-Ferrarien, der må holde i pitgaragen i ti minutter, mens teamet gennemgår den for skader.

Teamet kommer tilbage på banen, men omkring klokken 02.00 mister Dennis Andersen bilen i La Source-svinget og rammer barrieren hårdt, hvilket sætter punktum for den videre deltagelse.

Næste løb i BlancPain Endurance Series er finalen på Nürburgring den 19.-20. september.

Martin Jensen, teammanager og kører:
“Dette var et af de løb, hvor man virkeligt fik prøvet det hele af. Vejret var typisk for Spa, men det regnede utroligt meget, og det var virkeligt koldt, så selv når solen kiggede frem, tørrede banen ikke op for alvor.

Vejret betød desværre også, at der var kun var ét tørt spor i lange perioder, og det gav mange episoder med konkurrenter, der kørte over evne, blandt andet da jeg blev torpederet af en Nissan, mens jeg var i en fed kamp med en Aston Martin.

Efter det uheld ramte et nyt os, da Dennis kørte af banen. Men det positive, vi kan tage med fra dette løb er, at vi havde masser af fart i bilen, og teamet arbejdede igen helt fantastisk.”

Dennis Andersen, kører:
"Ved totiden om natten kommer jeg igen i bilen – bilen føles godt – og jeg begynder at opbygge tillid til setuppet og banens tilstand – indtil jeg åbenbart er for ivrig i La Source. Måske var curben stadig våd - ihvertfald spinner jeg, og bilen bliver sendt over i den modsatte væg og bliver beskadiget, så vi ikke kan fortsætte.

Jeg er naturligvis både utroligt skuffet og ked af, at vi udgik – og at vi ikke fik set, hvad det kunne være blevet til med mine to stærke medkørere."

Anders Fjordbach, kører:
"Denne weekend var fuld af action, som man kan forvente af dette fantastiske race. Vi havde nogle meget gode stunder på banen med Andersen og Jensen, og så nogle, hvor vi manglede lidt held - som under Dennis' uheld om natten. Det kunne have været perfekt at krydse målstregen i dette løb, men sådan går det nogle gange. Jeg nød at køre Insight Racings fantastiske Ferrari og vil takke mine teamkammerater og Polar Seafood for at give mig denne chance."

Se highlights fra løbet her:

https://www.youtube.com/watch?v=cT2rCwetyd8

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Dennis Andersen
  • Martin Jensen
  • Insight Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 26/07/15 - Spa-Francorchamps - Blancpain GT Endurance Series
  •