Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Nicolai Sylvest starter i Copenhagen Historic Grand Prix

CHGP 
29/07/15 

CHGPI weekenden er Nicolai Sylvest med, når årets udgave af Copenhagen Historic Grand Prix køres på Bellahøj Park i København. Det bliver en ny bane for den 18-årige racerkører, men også en ny racerbil, han skal køre.
 

Helt ny er racerbilen dog ikke, for det er den historiske Ford Lotus Cortina, hans far – den første DTC-mester Jesper Sylvest – tidligere har deltaget med i arrangementet. Sammen stiller de op i hovedbegivenheden Pro-Am-klassen.


Nicolai Sylvest (th) er klar til at tage kampen om ved CHGP sammen med farmand Jesper

”Det bliver sjovt at køre race sammen med min far,” siger det unge Team Danmark-talent. ”Så kan vi en gang for alle finde ud af, hvem der er hurtigst, og så kan jeg slippe for hans belæringer hver aften ved køkkenbordet.”

”Jeg skal selvfølgelig have lært den nye bane ved Bellahøj at kende, men heldigvis har jeg haft en testdag i bilen sammen med min far.”

For nogle uger siden tog Sylvest Motorsport nemlig til Sturup Raceway nær Malmö for at teste den grønne Ford Lotus Cortina.

”Vi skulle naturligvis tjekke, om min storebror Steffen Sylvest havde fået gjort Cortinaen ordentlig klar, men jeg ville også lige se Nicolai køre i bilen,” siger Jesper Sylvest. ”Den har jo almindeligt gear, og der skal også bruges kobling ved både op- og nedgearing samt bremses med højre fod – noget som Nicolai absolut ikke er vant til fra hverken Formel 3- eller GT3-bilerne.”

Det var senior, som startede i bilen. Hvorefter junior overtog den.

”Jeg fandt hurtigt farten og kom ned på rigtigt fornuftige tider. Lad os så bare sige, at junior også ret hurtigt fandt ud af det, mere behøver vi ikke at sige om det,” siger en tydeligt irriteret Jesper Sylvest, mens en storgrinende Nicolai Sylvest må lægge øre til en forklaring, om at han vejer mindre, og at vægten gør en stor forskel på omgangstiden på netop Sturup Raceway med dens mange sving.

”Men vi glæder os begge rigtig meget til weekenden,” siger Nicolai Sylvest, efter at latterkramperne har lagt sig. ”Det bliver sjovt at komme til at køre på banen ved Bellahøj og give det store publikum en super oplevelse sammen med alle de andre kørere.”

Information og tidsplan kan findes på www.chgp.dk.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Jesper Sylvest
  • Nicolai Sylvest
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 02/08/15 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •