Blancpain GT
Endurance Series

27/07/15

ved 24-timers løbet på Spa
Efter en kaotisk start på løbet, på grund af skiftende vejrforhold og nogle perioder med safety-car bil, blev det til en tredjeplads på podiet for Phoenix Racing og Nicki Thiim, Christian Mamerow og Christopher Mies, der kørte Audi'en med startnummer 5.

Præcis kl 16.30 startede feltet på de i alt 57 køretøjer, jagten på sejren i 24-timers løbet på den legendariske rutsjebane, Spa Francorchamps, i Ardennerne. Den kraftige regn forårsagede i de tidlige faser flere perioder med safety car - den længste af disse under oprydningen efter et større uheld med en BMW, hvor barriererne skulle genopbygges.

(Foto: Blancpain-gt-series.com / Vision Sport Agency)

Da løbet efter godt 50 minutter blev genoptaget, var regnen stilnet i et omfang, så banen begyndte at tørre op, og de fleste hold besluttede sig for at skifte til tørvejrsdæk. Her i blandt også holdet med Audi R8 LMS nummer 5, med Nicki Thiim, Christian Mamerow og Christopher Mies, hvor sidstnævnet på det tidspunkt sad ved rattet. En forkert beslutning, viser det sig et par minutter senere, da det igen satte ind med en kraftig regn, der tvang holdet til endnu et uplanlagt pit stop. Dermed mistede de den tilkæmpede position i top-10.

Ardennerne viste fortsat sin formåen inden for vejrlig. Regn, vind og ikke mindst den kolde natteluft, der var en permanent kilde til skiftende positioner og Audi'en med nummer 5 befandt sig først langt nede på resultatlisterne, på pladser fra 30. til 26. Men det er netop de lange stints om natten der viste styrken hos den unge dansker. Med solide omgangstider piskede Nicki Thiim deres Audi R8 LMS tilbage i Top 10. Hen mod de de tidlige morgentimer, havde holdet kæmpet sig vej op til en 5. plads og senere op til en 4. plads i den samlede stilling - podiet er inden for rækkevidde!

Men en Mercedes fra ROWE Racing med Nico Bastian, Stef Dusseldorp og Daniel Juncadella, lå solidt på tredje position, og der var faktisk ingen reel chance for at slå dette hold af banen, og det så indtil godt 40 minutter før slutningen af løbet, ud til at Phoenix Racing og Audi'en med startnummer 5 måtte se sig tilfredse med lige at gået glip af podiet. Men sådan skulle det ikke gå! Pludselig var et af de nådesløse uheld man ser i motorsport, imod Mercedes teamet. Præcis 38 minutter før slutningen af løbet var Mercedesen fra ROWE Racing med startnummer 99, udsat for en teknisk defekt, og løbet var ovre.

Dermed var vejen fri. Nicki Thiim, som overtog rattet i de afsluttende faser af løbet, havde kun én opgave: Deres Audi R8 med startnummer 5 skulle bringes sikkert hjem. Det var ikke noget problem for den blonde dansker, der fejrede løbet på podiet med sine holdkammerater Christian Mamerow og Christopher Mies!

"Det var et hårdt løb. I begyndelsen kæmpede vi lidt med dækkene, og vi tabte en masse tid og vigtige placeringer, i den indledende fase... Men vi fortsatte med at kæmpe og blev belønnet. Det er virkeligt sjovt at køre denne bil. Jeg er stolt af vores team, og glæder mig over denne tredje plads!" sagde Nicki Thiim efter løbet.

Efter et udmattende løb i Ardennerne er der kun et kort pusterum til Nicki Thiim, for allerede den kommende weekend går det igen løs for Nicki i racing verdenen. Næste weekend starter Nicki Thiim sammen med DTM på Red Bull Ring, til de næste to løb i den tyske Porsche Carrera Cup, for Team 75 Bernhard.