Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Podieplacering bragte Christina Nielsen op på andenpladsen i amerikansk mesterskab

SportsCar
Championship 

26/07/15 

Flot kørsel af Christina Nielsen bragte den danske racerkører op på andenpladsen i det stærke amerikanske sportsvognsmesterskab, TUSC, TUDOR United Sportscar Championship. I et løb hvor erfarne kørere som Audi køreren Christopher Haase og Porsche køreren Mario Farnbacher lavede afgørende fejl, holdt Christina hovedet koldt og leverede to overhalinger på en bane, der ellers er kendt for at give meget få muligheder for overhalinger.
 

De to overhalinger gav en placering som nummer tre og dermed tog feltets eneste pige årets tredje podieplacering.

Mesterskabets 6. afdeling, der blev afviklet på Lime Rock, USA, og denne gang var uden deltagelse af Jan Magnussens GTLM klasse, så ellers ikke ud til at skulle give succes for Christina Nielsen, der i de forudgående træninger havde svært ved at finde sig til rette på banen i sin Aston Martin V12 Vantage.

Christina kvalificerede sin Aston Martin i femte startposition, men i løbets første time fik hun overhalet to konkurrenter og førte kortvarigt, da de forankørende konkurrenter gik i pit. Omgangen efter var det dog Christinas tur til at køre i pit og overlade bilen til holdkammerat Kuno Wittmer. Da den førende Audi med Christopher Haase bag rattet havde et sammenstød med den førende LMPC bil, så det ud til at Christina og Kuno skulle slutte løbet på andenpladsen. Men da den nye førende Viper med Bleekemolen og Kuno Wittmer tog deres sidste pitstop for benzin, satsede BMW stort og blev på banen i håbet om at benzinen holdt til mål. Den modige gambling gav pote og Christina og Kuno sluttede dermed på andenpladsen.

”Weekenden startede rigtig hårdt, da jeg slet ikke kunne finde en opsætning, der gav mig tillid til bilen. Banen passede os slet ikke, så at slutte på podiet er en fed afslutning på en svær weekend, men viser også at vi ikke giver op, men arbejder sammen som team og vi endte med en konkurrencedygtig bil” forklarede Christina efter løbet. ”Alle gjorde en god indsats og Kuno var en super medkører og han og jeg blev ved med at arbejde sammen om en opsætning, der gav mig tillid og i løbet fandt jeg mig endelig tilpas i bilen og fandt farten. Så jeg er glad for min egen præstation, hvor jeg fik arbejdet mig i den rigtige retning og også fik leveret et par overhalinger i løbet, der betød, at vi igen kom på podiet og jeg igen er med i kampen om mesterskabet”.

Der er nu fire afdeling tilbage i TUSC mesterskabet og Christina er kun fem point efter de førende Audi kørere Haase og Von Moltke. Næste løb i TUSC er på Road America den 9. august, men inden da stiller Christina til start i Pirelli World Challenge i Mid Ohio i weekenden 1-2. august.

Med venlig hilsen
Jan Kaiser
Christina Nielsen Press


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Lime Rock
  • 25/07/15 - Lime Rock - SportsCar Championship
  •