Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Hill Climb

Monte-Carlovinder til Munkebjerg Hillclimb

Hill Climb 
23/07/15 

Danmarks smukkeste motorløb ved Vejle Fjord byder på et unikt deltagerfelt og gratis adgang for tilskuerne
Den norske rallystjerne og vinder af Rallye Monte-Carlo Historique i 2010 Svein Lund er den store overraskelse, når Munkebjerg Hillclimb søndag den 9. august byder tilskuerne velkommen til landets smukkeste motorløb ved Vejle Fjord. Svein Lund er tilmeldt i sin Datsun 240 Z Coupé, en bil fuldkommen magen til den, som vandt Safari Rally i 1971.
 

Svein Lund regner dog ikke med at blive blandt de bedste på bjergvejen op til Munkebjerg:

"Min bil er sat op til rally, og jeg tror, en decideret hillclimb-bil vil have bedre chancer. Jeg deltager for at opleve atmosfæren i dette løb," siger han.


Vinderen af Rallye Monte-Carlo Historique 2010 nordmanden Svein Lund kommer til Munkebjerg Hillclimb i sin Datsun 240 Z

En af motorsportens grand old men, Kaj Bertelsen fra Viborg, møder i en Alfa Romeo GTA 2000 fra 1972. Med sig har han desuden sin Ferrari 275 GTB fra 1965, Danmarks eneste, som han uden for konkurrence vil køre paradekørsel med og vise frem i ryttergården. Også en række sjældne Bugattier vil køre på banen og blive vist frem.


Den historiske racerkører Kaj Bertelsen kører opvisning i sin umådeligt sjældne Ferrari 275 GTB fra 1965

I Munkebjerg Hillclimb kan man møde biler fra 1920'erne til 1990. Ældst er den Delage DISS fra 1925, som Peter Bering fra Præstø stiller op med, og yngst er den københavnske rallykører Johnny Pedersens BMW M3 fra 1990. Han er med sine køreevner og stærke bil en mulig totalvinder af løbet.


Løbets ældste bil er denne Delage DISS fra 1925 kørt af Peter Bering fra Præstø

Munkebjerg Hillclimb byder på en vifte af yderst seværdige og spændende biler lige fra førkrigsbiler som Bugatti, Riley og SS 100 til 1970ernes vildeste rallybiler. Fra årene lige efter Anden Verdenskrig vil man kunne møde biler som MG TC, Citroën b 11 og Jaguar XK 140 samt D-type.


Rallykøreren Johnny Pedersen fra København stiller med nyeste bil i Munkebjerg Hillclimb, en BMW M3 fra 1990

I løbet gælder det for de knapt 100 deltagerne om at køre deres historiske biler hurtigst op ad serpentinevejen til målet ved Munkebjerg Hotel. Både nede på stranden og oppe ved mål er udsigten betagende. Børn kan bade og lege, mens de ældre generationer nyder de historiske biler. Og det er gratis at se på.

Munkebjerg Hillclimb er et ægte hastighedsløb. Bilerne starter med et minuts mellemrum på sydsiden af Vejle Fjord og kører op ad serpentinevejen med mål ved Munkebjerg Hotel. Man kører ruten fem gange, to gange træning og tre heat i selve løbet. Ruten er 1,8 kilometer med en række krævende sving.


Munkbjerg Hillclimb køres på Danmarks eneste ægte bjergvej med start ved Vejle Fjord og mål ved Munkebjerg Hotel. Det er gratis at overvære løbet

Der er gratis adgang for publikum. Man kan komme helt tæt på bilerne både ved start nede ved stranden og ved mål og ryttergård oppe på toppen ved Munkebjerg Hotel. Der køres hele dagen fra kl. 9-17.

www.munkebjerghillclimb.dk


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Munkebjerg
  • 09/08/15 - Munkebjerg - Hill Climb
  •