Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Danske racerstjerner flokkes til Race for Riget

CHGP 
22/07/15 

CHGPTil CHGP den 1.-2. august kan publikum købe en køretur som passager ved siden af en racerkører, og alle indkørte midler doneres til Rigshospitalet. I spidsen for et imponerende felt af danske racerstjerner er ambassadør Jan Magnussen
 

Race for Riget er et ufravigeligt element i Copenhagen Historic Grand Prix, og en enestående mulighed for tilskuerne at komme helt tæt på alle de professionelle racerkørere. I én time både lørdag og søndag er det muligt for alle gæster og besøgende til Copenhagen Historic Grand Prix, at købe en eftertragtet køretur på den spændende racerbane, og alle indkørte midler doneres ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, der siden 2010 har modtaget mere end 1,1 millioner kroner.


Ambassadør for Race for Riget Jan Magnussen, er klar til at køre om hjørner med dig, i en Corvette Z06
(Foto: Bjarne Bredal)

Siden Race for Riget første gang rullede ud på den brandvarme asfalt har indslaget været krumtappen både hos de udøvende racerkørere, samt hos de bilfabrikker og bilimportører, som stiller de potente sportsvogne til rådighed i den gode sags tjeneste.

Den 4-dobbelte Le Mans-vinder Jan Magnussen er ambassadør for Race for Riget, og det danske raceres får følgeskab af en perlerække af prominente racerprofiler, herunder den 9-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen, Kevin Magnussen, Danmarks første Le Mans vinder John Nielsen, Porsche fabrikskører Michael Christensen, de to Young Driver kørere fra Aston Martin Christoffer Nygaard og Marco Sørensen, Formula Racing Ferrari-kører Mikkel Mac samt sportsvognskører Michel Nykjær og Nicolas Kiesa.


Tom Kristensen står klar som din chauffør i en Audi R8 V10
(Foto: Bjarne Bredal)

Traditionen tro har Race for Riget med støtte fra Sportscar Event samlet en helt enestående og, på dansk grund, unik samling af de mest eftertragtede supersportsvogne i verden, og i de fascinerende modeller er bilelskere og entusiaster sikret en køreoplevelse ud over det sædvanlige.

Race for Riget - 2015

  Navn Bilmodel Kategori Pris
1 Michael Christensen Porsche 918 Spyder Guld 2.500
2 Tom Kristensen Audi R8 V10 Guld 2.500
3 Jan Magnussen Corvette Z06 Guld 2.500
4 Michel Nykjær Zenvo ST1 Guld 2.500
5 Mikkel Mac Ferrari 458 GT3 Guld 2.500
6 John Nielsen Mercedes AMG GT S Guld 2.500
7 Kevin Magnussen McLaren Guld 2.500
8 Christoffer Nygaard Koenigsegg Guld 2.500
9 Marco Sørensen Aston Martin Vantage Guld 2.500
         
10 Ulrik Linnemann Peugeot 208 Rally Croos Sølv 1.500
11 Frederik Vodder Superturisme Turbo Sølv 1.500
12 Nicolas Kieasa Superturisme Turbo Sølv 1.500
13 David von Schinkel Ferrari 458 Challenge Sølv 1.500
14 Daniel Haklöf Lamborghini Huracan Super Trofeo Sølv 1.500

Derudover tæller vores bronze-kategori attraktive bilmodeller som: Porsche 991 GT3 RS, Porsche 997 GT2, Ferrari 458 Speciale, Ferrari 458 Spyder, Porsche 997 GT3 RS, Ferrari Scuderia Spider 16M, Ferrari 458 Italia, Ferrari F12, Lamborghini Gallardo Spyder Performante, Lotus 2-Eleven med flere.

2 spørgsmål til Race for Riget ambassadør Jan Magnussen

CHGP: Jan Magnussen (JM) Hvad betyder involveringen i det velgørende arbejde?
JM: ”For mig personligt er det en kæmpe glæde, at kunne være med til at gøre en forskel. Hvad der er blot et lille stykke af min verden er en kæmpe oplevelse for den person, som sidder i passagersædet. Jeg har oplevet folk, som med tårer i øjnene har sagt, at de har fået en oplevelse for livet, og sådan noget er jo fantastisk. Især, når vi samtidig kan sende midler videre til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.”

CHGP: Hvad er dit syn på Race for Riget?
JM: ”Jeg plejer at sige, at Race for Riget er et af den slags arrangementer, hvor alle får en god oplevelse. Det er fart og oplevelser, både for passagerer og publikum, og samtidig ligger der et meget seriøst formål bag arrangementet. Race for Riget har siden 2010 kørt mere end 1.1 million kroner ind til Rigshospitalet, og alene sidste år nærmede vi os 450.000 kroner. Det er fantastisk at kunne overrække en check, som er skabt på baggrund af store personlige oplevelser.”

Billetter til Race for Riget købes i løbsweekenden på Bellahøj Park i Rytterområdet benævnt R2. Billetsalget påbegyndes både lørdag og søndag morgen den 1.-2. august kl. 09.00 i Race for Rigets billetvogn, og der kan købes billet i tre forskellige kategorier, startende med 1.000 kr. (Bronze), 1.500 kr. (Sølv) og 2.500 kr. for Guld-kategorien, hvor det endvidere er muligt at vælge din yndlingschauffør – så længe der er ledige billetter.

Billetter til CHGP 2015 kan købes på www.chgp.dk eller www.billetlugen.dk.

Copenhagen Historic Grand Prix
www.chgp.dk

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 02/08/15 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •