Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Jævn præstation på ujævnt underlag

Rally Sprint 
22/07/15 

Jørgen Hansen og Winnie Hansen, Fjenneslev/Brønshøj kørte i Jørgens krasbørstige Porsche 997 GT3 med i jubilæumsudgaven af KOMO rallysprintet i Gammelrand, et legendarisk rallysprint som i år blev kørt for 30. gang.
 

Løbet er legendarisk gennem prøvens opbygning, i årenes løb er den ændret lidt, men de berømte/berygtede sektioner er der endnu, den ujævne (fantastiske) olievej, hårnålen inden olievejen, hoppet ved vægten, chikanen ved start/mål området, og så et lille hop op af bakken, og her er der grus, der er så mange enkeltstående specielle passager på denne prøve.

Jørgen har kørt dette rallysprint mange gange fra midt firserne til midt halvfemserne, her var hans rallybil en Opel Manta 400, denne bil passede perfekt til denne prøve, ujævn smal asfalt og gruspassagen, dette er jo fortid, og hans nuværende Porsches asfaltopsætning er ikke nær så optimal til denne prøve. En knaldhård men dog justerbar asfalt undervogn sidder der på Porschen, men bilen er bedre til plan bred asfalt, bilen mangler i rally termologi ride højde og vandring nok i undervognen, men pyt med det, jubilæums udgaven af dette sprint ville Jørgen gerne være en del af.

I første heat var der fem om starter, grundet diverse afkørsler, men så blev det Jørgen og Winnies tur, og Jørgen fik ret, Porschen var ikke direkte konkurrence dygtig under forholdene, den led på det meget ujævne grus, og asfalt sektionerne var for snævre til, at Jørgen kunne ’lege’ med helt i toppen.

Jørgen og Winnies bedste tid kom i andet heat, her var prøven kørt mere ’ren’, men tiderne løbet igennem rakte til en samlet 15 plads generelt, og en 6. plads i en benhård klasse, løbet blev vundet generelt af et mandskab fra Jørgens Klasse 6, nemlig Joachim Grahn/Rickard Nilsson fra Sverige i en Ford Focus WRC 05, de ønskes stort tillykke med resultatet, og Jørgen og Winnies nød løbets fantastiske atmosfære, og resultatet bliver ikke et af dem, som Jørgen engang ville huske som en rally anekdote.

Allan post


Læs mere om:
  • Jørgen 'Gamle' Hansen
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: