Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Dødsfald: Jules Bianchi

Formel 1 
18/07/15 

1989 - 2015

Franskmanden Jules Bianchi døde fredag på det hospital hvor han har været indlagt siden sin tilbagevenden til Europa, efter sin uhyggelige ulykke i Japan sidste efterår. Efter ni måneder gav kroppen op.
 

Bianchi var under Ferraris vinger, en mand med en stor fremtid. Han kom fra sejre i det nationale Formel Renault mesterskab og det europæiske F3 mesterskab og fra sæsoner i GP2 og Formel Renault 3,5. Efter at have brugt et år som trediekører for Force India inden han i 2013 fik sin første og eneste sæson i Formel 1. Det var hos det lille Marussia team, som kørte med Ferraris motorer.


Formel 1 har mistet en af fremtidens mænd
(Foto: Marussia F1)

I Monaco sidste år skrev han sig ind i historiebøgerne ved at hente sine og teamets første point nogensinde - og den store fremtid lå endnu mere i kortene. Men så kom uheldet i Japan. På en våd bane skred han under gult flag og bankede sidelæns ind i en den traktor-ting, der var ved at flytte en havareret Formel 1 racer. Traktoren løftede sig lidt og Bianchi slog hovedet.

Hovedet er sårbart i Formel 1 og selvom hjelmene er blevet bedre, er der stadig grænser for hvad de kan klare - og en gul traktor på flere tons, er lidt over deres formåen. Det er et vidnesbyrd om sikkerheden udvikling i Formel 1, at Bianchi ikke døde den eftermiddag i Japan.

Efter den indledende behandling i Japan blev han hurtigt flyttet til hospitalet i Nice, hvor han i går døde. De var tidligere på året gået i gang med en form for genoptræning, men faderen fortalte for nyligt, at deres håb var spinkelt. Og at han ikke troede sønnen egentlig ønskede at leve med de skader hans hjerne måtte have pådraget sig.

Med Bianchis død har Formel 1 oplevet sit første dødsfald siden Ayrton Senna og Roland Ratzenberger for 21 år siden. Lad os håbe at der går mindst ligeså længe inden den næste.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Jules Bianchi
  •