Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

BMW dominerer også sæsonens 8. runde i sandklitterne i Zandvoort

DTM 
14/07/15 

DTMEfter den første pole position i DTM, fulgte blot tre timer senere den første sejr: António Félix da Costa kørte suverænt sin BMW fra pole position til sin første store succes i DTM - sejren var aldrig i fare. Portugiseren måtte vente til sin anden DTM sæson, i alt 17 løb, på dette øjeblik. Ved weekendens første løb i lørdag fejrede han sin første podieplacering i DTM overhovedet med en andenplads. Søndagens podie blev, som lørdag, fyldt op med BMW kørere, da Augusto Farfus kørte ind på andenpladsen, og den canadiske Bruno Spengler sikrede sig tredjepladsen.
 

Félix da Costa fejrede ikke kun sin første personlige sejr, men også den første triumf for en kører fra Portugal i DTM. For BMW vil denne race-weekend på Zandvoort, den fjerde i DTMs 2015 sæson, forblive længe i hukommelsen. Dn syv-dobbelte sejr lørdag, blev fulgte op søndag med endnu en triumf og fem biler på de øverste pladser. Sammen med vinderen, blev det Augusto Farfus og Bruno Spengler der kunne stille sig op på sejrspodiet. Timo Glock og Marco Wittmann kom ind på den fjerde og femte plads, der gav BMW endnu et vellykket løb i sæsonens ottende runde.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Bag de første fem pladser udvikledes der en duel om sjettepladsen i de afsluttende faser af løbet, mellem Pascal Wehrlein og Mattias Ekström. Startende fra position 16 var Audi køreren Mattias Ekström stormet frem og satte især på de sidste omgange den sjette-placerede Pascal Wehrlein i Mercedes-Benz under pres - Det rakte dog ikke til en overhaling.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Pascal Wehrlein kom ind på sjettepladsen som bedste Mercedes-Benz kører, fulgt af Ekström på syvende, som bedste Audi kører.


Mattias Ekström
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Begge kørere er dog ikke utilfredse med resultatet, da afstanden til den førende i kørernes mesterskab, Jamie Green, er skrumpet ind til fem point. Ekström og Wehrlein er på anden og tredjepladsen i kørernes stilling. Green, der allerede har fejret tre sejre denne sæson, kom ikke højere end en 13. plads søndag, udenfor pointene. Bruno Spengler er efter otte af 18 DTM løb, i øjeblikket den bedst placerede BMW kører i mesterskabet. Han er med 52 point på sjettepladsen.


Pascal Wehrlein
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Om kun tre uger går det igen løb i DTM cirkuset. Her gæster serien Østrig, hvor der fra 31. juli - 2. august, køres på på Red Bull Ring, med sæsonens 9. og 10. løb.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Zandvoort
  • 12/07/15 - Zandvoort - DTM
  •